DCV is het kwijt; Spirit vloert koploper

krimpen/ouderkerk a/d ijssel • DCV is na de tweede nederlaag op rij in de ‘zorgenzone’ van de eerste klasse C beland. Uit bij titelkandidaat Spartaan 1920 werd het 5-1 in het nadeel van de Krimpenaren.

“We begonnen niet scherp genoeg en liepen al snel tegen een achterstand aan”, blikt Patrick Groen terug. Nadat Sven Hentzen nog voor rust de achterstand tot 2-1 had teruggebracht, ging DCV met enige overtuiging op zoek naar meer. “Helaas werden we al snel na rust van onze illusies beroofd door een counter van Spartaan”, aldus Groen. “En daarna werd het ook nog 4-1 en 5-1.” Komende zaterdag treden de Krimpenaren in eigen huis aan tegen SOVD’22, ook een team in zorgen. “Een zeer belangrijke wedstrijd dus”, weet trainer Wout Ooms. “Winst is belangrijk om weg te blijven uit de gevarenzone.”

Spirit heeft met een knappe 1-2 overwinning bij koploper Sparta laten zien dat het graag mee wil blijven doen om de prijzen. De Ouderkerkers, met Richard van Cappellen na een afwezigheid van twee weken weer op de bank, boekten een verdiende zege. Daar zag het eerst niet naar uit. Binnen een kwartier lukte het Sparta namelijk om de openingstreffer te scoren. De gasten lieten zich niet ontmoedigen en vochten zich in de wedstrijd. De fraaie 1-1 van Ruben Slooff vlak voor rust vormde de terechte beloning. Na de pauze sloeg ook Lucas Bos doeltreffend toe: 1-2. De ‘kanaries' bleven vervolgens fier overeind onder een stortvloed aan Rotterdamse aanvallen.