• In Theater Concordia in Haastrecht is er op donderdag 23 februari om 20.00 uur weer een filmavond met dit keer de film 'Elvis'.
• In Theater Concordia in Haastrecht is er op donderdag 23 februari om 20.00 uur weer een filmavond met dit keer de film 'Elvis'. Foto: aangeleverd

dinsdag 14 februari

Bergambachtenaren in dienst van Napoleon
19:30 Bergambacht, bibliotheek. Tussen 1806 en 1814 dienden 60.000 Nederlandse militairen onder Napoleon. Hieronder vielen ook dienstplichtigen uit de regio Krimpenerwaard. In het gemeentearchief van Bergambacht zijn enkele onbestelde brieven te vinden van Bergambachtse soldaten die zij naar huis schreven. Historicus Christiaan van de Spek, werkzaam bij het Nederlands Instituut voor Militaire Historie, heeft honderden van dergelijke brieven onderzocht. In deze lezing vertelt hij over het Hollandse leger in de Franse tijd. Aanmelden kan via infobergambacht@debibliotheekkrimpenerwaard.nl of telefonisch op (0182) 353355.

André Kuipers - Op Reis Naar De Toekomst
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Zet jij straks ook stappen op de maan? Wanneer landen we op Mars? Vinden we buitenaards leven? Eén ding is zeker: astronaut André Kuipers vertelt als geen ander over de toekomst van het reizen in de ruimte. Een kleine stap naar het theater, maar een reuzensprong de toekomst in! Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

woensdag 15 februari

Wolfgang, het wonderjong - Theateralliantie & Theater Oostpool
19:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Een sprankelende familievoorstelling van Pieter Kramer over Mozart en zijn leven als kindster én recalcitrante puber. Muziektheater vol rake noten, puberverlangens en hartstochtelijke vriendschappen. Met liedjes van Theo Nijland, gebaseerd op Mozarts muziek. Ook op donderdag 16 februari. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

donderdag 16 februari

Digitaal Café Lekkerkerk
10:00-11:00 Lekkerkerk, bibliotheek, Talmastraat 1. Digitaal Café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.

Breien en haken in de bibliotheek
14:00-16:00 Krimpen a/d Lek, bibliotheek. Creatievelingen die ideeën en tips op het gebied van haken en breien uit willen wisselen zijn welkom op het maandelijkse brei- en haakcafé. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen er patronen worden gedeeld om mee aan de slag te gaan. Om deel te nemen is het niet nodig om lid te zijn van de bibliotheek.

Spelavond 't Wilgegat
19:30 Willige Langerak, Buurthuis ’t Wilgegat. Nieuwe spelavond, waarbij het klaverjassen en biljarten om 19.30 uur begint en het rummikuppen om 20.00 uur. Uitslag 2 februari: bij rummikuppen was Marrie Buyserd met 0 strafpunten de beste, bij het klaverjassen Corrie de Hoop met 5634 punten. Nieuwe deelnemers zijn welkom.

Remy Evers - Gewoon Remy
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Remy Evers (winnaar Cameretten 2019) doet de ultieme poging om iets van het leven te maken. Hij barst van de energie en staat te popelen om de wereld te ontdekken, maar eerst moet hij nog even Prins Carnaval worden om zijn overleden vader te eren. Absurdistisch, beeldend en met een vleugje engagement. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

vrijdag 17 februari

Tania Kross - Van Curaçao tot Concertgebouw (première)
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Om haar eerste kwarteeuw als zangeres te vieren, zal Tania Kross samen met haar twee muzikale vrienden een reeks van exclusieve jubileumrecitals geven. Tania met vleugels! Een intiem concert met aandacht voor de muzikale hoogtepunten in haar carrière en voor haar eiland Curaçao. Ook op zaterdag 18 februari. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Cabaretduo Oldenhermanns in Het Kwartier
20:15 Stolwijk, Het Kwartier. Het is 2040 en het cabaretduo Oldenhermanns heeft de overstroming van de Randstad overleefd - een gebeurtenis die de meeste van hun collega’s niet kunnen navertellen. Lize van Olden en Anna Hermanns stonden erbij, keken ernaar en kunnen nu gewoon hun tweede voorstelling spelen, FCKD!, een ‘apocalyptische klimaatcomedy vol ecotainment’... Tickets à 17,50 euro zijn te reserveren via de website www.hetkwartierstolwijk.nl.

André Manuel - De Zieke Geest
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. De mens, het blijft een raadselachtig wezen. Hoe wordt een mens oorlogsmisdadiger en hoe wordt een mens een vredesengel? Wat is het verschil tussen een clown en een president? Bestaat er goed zonder kwaad? Het zijn vragen waarop André een antwoord gaat vinden. In De Zieke Geest. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

zaterdag 18 februari

Kledingrepair
9:30-11:00 Stolwijk, De Koster, Goudseweg 3. Hulp bij kleine kledingreparaties.

Johan Goossens - Kleine Pijntjes
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Johan verzet zich tegen het onvermijdelijke verval met liedjes, verhalen en relativerende humor. Schakelend tussen hilariteit en ontroering, tussen hoge idealen en lullige alledaagsheid, wil hij ervoor zorgen dat je je eigen kleine pijntjes een avond lang vergeet. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

The Eagles Legacy in Cultuurhuis
21:00 Krimpen a/d Lek, Cultuurhuis. Tributeband The Eagles Legacy brengt een ode aan de legendarische band The Eagles. De band bestaat uit zes topmuzikanten met de missie om de muziek van de Amerikaanse formatie zo dicht mogelijk te benaderen. Ticketprijs voorverkoop: 19,50 euro. Aan de deur: 22,50 euro. Kaarten zijn online verkrijgbaar via www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur.

zondag 19 februari

Klassiek op zondag: Delta Piano Trio
12:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Het Delta Piano Trio maakte naam met haar pure, compromisloze muzikaliteit, energie en de bereidheid dieper de muziek in te duiken dan vanzelfsprekend is. Het Nederlandse trio wordt door collega's beschouwd als één van de meest veelbelovende jonge ensembles. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Krimpen Zingt-dienst in Fonteinkerk
18:30 Krimpen a/d IJssel, Fonteinkerk (voorheen De Ark), Burgemeester Aalberslaan 41. Eerste Krimpen Zingt-dienst in de Fonteinkerk, waaraan mee wordt gewerkt door het mannenensemble The Martin Mans Formation. Naast de mannenzang is er ook veel samenzang van bekende liederen. Voor begeleiding zorgen organist Everhard Zwart en pianist Martin Mans. Tien minuten voor aanvang start al de samenzang. Voorganger in deze dienst is ds. Arenda Haasnoot uit Spijkenisse.

maandag 20 februari

Breien en haken in de bibliotheek
14:00-16:00 Bergambacht, bibliotheek. Creatievelingen die ideeën en tips op het gebied van haken en breien uit willen wisselen zijn welkom op het maandelijkse brei- en haakcafé. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen er patronen worden gedeeld om mee aan de slag te gaan. Om deel te nemen is het niet nodig om lid te zijn van de bibliotheek.

Digitaal Café Bergambacht
15:00-16:00 Bergambacht, bibliotheek, Pleinstraat 4. Digitaal Café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.

Klaverjassen in De Waard
19:30 Bergambacht, De Waard. Nieuwe kaartavond bij klaverjasclub De Waard. De uitslag van de vorige speelavond: 1. J.P van der Bas, 5271 punten; 2. Yvonne Boerboom, 4941 punten; 3. Ingrid van der Wouden, 4937 punten. Ook nieuwe belangstellenden zijn welkom; de kaarters komen iedere maandag om 19.30 uur bijeen in De Waard te Bergambacht.

dinsdag 21 februari

'Transmurale attentie naast Dementie'
10:30 Berkenwoude, cultureel centrum De Zwaan, Kerkweg 2. Vanuit WelZijn Krimpenerwaard en Tandem wordt een presentatie 'Transmurale attentie naast Dementie' gegeven. Tijdens deze presentatie komen de volgende onderwerpen aan bod: dementie in verschillende soorten; informatie over de Wet Langdurige Zorg en welke ondersteuningsmogelijkheden zijn er? Toegang is vrij. Indien mogelijk vooraf aanmelden via: info@welzijnkrimpenerwaard.com of 085-0662370.

Seniorenmiddag Willige-Langerak
14.30 Schoonhoven, De Bron, de Montignylaan 15A. Spelmiddag met een verloting. Bij binnenkomst worden er lotnummers uitgedeeld om prijs te winnen. Tevens wordt er erwtensoep geserveerd. Kosten: 7,50 euro (incl. koffie/thee met lekkers).

woensdag 22 februari

Bingo in Cultuurhuis
19:30 Krimpen a/d Lek, Cultuurhuis. De bingoavond bestaat uit tien rondes. Een bingoboekje kost 11,50 euro en is online verkrijgbaar via www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

The Sons of CCR (USA) - A tribute to Creedence Clearwater Revival
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Hoewel fans ooit hoopten op een reünie van Creedence Clearwater Revival, zal dat er nu echt niet meer van komen. Gelukkig is er de Amerikaanse band The Sons of CCR. Deze formatie brengt het legendarische geluid van hun idolen naar de theaters. De gelijkenis is als twee druppels water. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

donderdag 23 februari

Café van Toen en Nu
10:00-12:00 Krimpen a/d IJssel, Streekmuseum. Het maandelijkse Café van Toen en Nu staat deze keer in het teken van poëzie albums. Bezoekers wordt gevraagd om een eigen poëziealbum of die van een familielid mee te nemen. Met elkaar wordt er gelezen uit de poëziealbums en ook wordt er geschreven in een album. De collectie poëzie albums van het Streekmuseum is aanwezig en daar wordt iets over verteld.

Filmavond: Elvis
20:00 Haastrecht, Theater Concordia. In Theater Concordia in Haastrecht is er weer een filmavond met dit keer de film ‘Elvis’. Zanger Elvis Presley wordt niet alleen omringd door zijn fans, maar ook door zijn eigen manager, de Nederlander Tom Parker. Een raadselachtige man die heel veel alledaagse zaken uit het leven van Elvis beheert. Deze film volgt hun gecompliceerde relatie over een periode van twintig jaar, vanaf de opkomst van Elvis’ sterrendom tot aan het verlies van de onschuld aan Amerika. Kaarten (à 9 euro) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

vrijdag 24 februari

Aan de slag met DigiD
10:00 Lekkerkerk, bibliotheek, Talmastraat 1. In de bibliotheek van Lekkerkerk wordt de korte cursus ‘DigiD aanvragen’ gegeven. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe DigiD wordt aangevraagd, hoe DigiD wordt geactiveerd en waarvoor DigiD kan worden gebruikt. Deelname is gratis, men hoeft geen lid van de bibliotheek te zijn. De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten op de vrijdagen 24 februari en 3 maart, 10.00-11.30 uur. Aanmelden: (0180) 669999/ info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl.

Martijn Koning - Appeltjes schillen
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. We zeggen niet vaak wat we van elkaar vinden, want als we dat doen ontstaan er vaak hele ongemakkelijke situaties. Martijn houdt van ongemakkelijke situaties. Sterker nog: hij is een ongemakkelijke situatie. In deze nieuwe show vertelt Martijn de mensen eens flink de waarheid. Over zichzelf! Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Concert Steffen Morrison
21:00 Gouda, poppodium So What, Vest 30. Een concert in het teken van zijn album Soul Revolution. Met dit nieuwe album gaat Morrison op zoek naar de puzzelstukjes die zich vormen tot de man die hij vandaag de dag is geworden. Een belangrijk onderdeel hiervan is zijn jeugd in Suriname. Een veel terugkerend onderwerp op het album is dan ook de symboliek die Morrison vanuit de cultuur van zijn voorouders meekrijgt. Kaarten zijn te bestellen op www.so-what.nl.

zaterdag 25 februari

De Scheepjongens van Bontekoe - Theatergroep De Jonge Honden
19:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Het beroemde boek wordt op z’n kop gezet in deze razend spannende familievoorstelling. Dit avonturenverhaal brengt je op het puntje van je stoel, maar roept ook op om altijd kritisch te blijven kijken naar de verhalen die je verteld worden. Want wat had Nederland überhaupt in Indonesië te zoeken? Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

The Eagles Legacy in Concordia
21:00 Haastrecht, Theater Concordia. Tributeband The Eagles Legacy brengt een ode aan de legendarische band The Eagles. De band bestaat uit zes topmuzikanten met de missie om de muziek van de Amerikaanse formatie zo dicht mogelijk te benaderen. Het betreft een sta-concert. Kaarten à 25 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

Tigre Blanco - Radio Blanco
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Cajon, bas, gitaar en de mix van de jazzy vocalen van miss Kitty Kat met de rauwe stem van frontman Quintijn Lohman, zorgen voor een niet te categoriseren mix van blues, rock en soul. Donker als de nacht en warm als smeulend vuur. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

zondag 26 februari

Theater Popidou - Lange Tanden (première)
13:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Stompje dankt z’n naam aan z’n korte tandjes, terwijl lange tanden het schoonheidsideaal zijn. Daarom wordt hij gepest, vooral door z’n twee stiefzusjes die gemeen slissen met hun ultra lange tanden. Deze familievoorstelling over imperfectie zit boordevol muziek, karakters, een lach en een traan. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

maandag 27 februari

Jungleboek de musical - Theater Terra
14:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Laat je meevoeren in JungleBoek: de familiemusical over avontuur en vriendschap. Van Theater Terra, de makers van De Kleine Zeemeermin, Peter Pan en De Tovenaar van Oz. Voor iedereen vanaf 6 jaar. Na de voorstelling mag iedereen met Mowgli op de foto. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

dinsdag 28 februari

Vakantie Bijbel Club Sionskerk
9:30 Krimpen a/d IJssel, Sionskerk, Nieuwe Tiendweg 17. In de voorjaarsvakantie is er weer Vakantie Bijbel Club in de Sionskerk. Het thema is ‘De bouwplaats’. Kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn welkom. Dinsdag 28 februari: 9.30-14.00 uur; woensdag 1 maart: 9.00-14.00 uur; donderdag 2 maart: 9.30-14.00 en 19.00-20.00 uur. Aanmelden (niet verplicht) kan via vbckrimpen@outlook.com. Info: 06-39266730.

Coriolanus - Het Nationale Theater
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Een hypermoderne Shakespeare met hoge hartslag en rake klappen, over wat er in een samenleving gebeurt als verstand en gemeenschappelijk belang niet langer leidend zijn, maar emotie en opportunisme de boventoon voeren. Nina Spijkers toont Shakespeare's eeuwige actualiteit. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

woensdag 1 maart

Vakantiebios: Hotel Sinestra
14:00 Krimpen a/d IJssel, Theater De Tuyter, Nachtegaalstraat 8. In De Tuyter draait 'Hotel Sinestra', een winterse familiefilm vol avontuur. Tijdens een skivakantie in het Zwitserse Hotel Sinestra wenst Ava in een boze bui haar overbezorgde ouders weg. De volgende morgen aan het ontbijt zijn alle volwassenen ineens verdwenen. Het feest barst los, want nu kunnen de kinderen alles doen wat ze zelf willen. Maar wanneer het hele hotel zonder stroom komt te zitten, zetten Ava en haar nieuwe vrienden alles op alles om hun ouders terug te vinden. Leeftijd: 6+. Kinderen onder de 9 jaar, dienen onder begeleiding van een volwassene te zijn. Kaarten: 3,50 euro via www.uitagendakrimpen.nl.

donderdag 2 maart

Digitaal café Schoonhoven
10:00-11:00 Schoonhoven, bibliotheek, Spoorstraat 3A. Digitaal Café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.

Dansworkshop
13:30-17:00 Krimpen a/d Lek, Cultuurhuis, De Markt 201. Het Jeugdtheaterhuis geeft een workshop ‘Springdance', waar kinderen uit de regio aan mee kunnen doen. Onder leiding van een dansdocent onderzoeken ze het thema ‘Voorjaar'. Verschillende stijlen komen aan bod: van streetdance tot klassiek en van urban tot modern. De middag wordt afgesloten met een presentatie voor familie en vrienden. Iedereen van 7 t/m 12 jaar kan meedoen, met en zonder danservaring. Kinderen hoeven geen lid te zijn van het Jeugdtheaterhuis. Kosten: 7,50 euro. Aanmelden: www.jeugdtheaterhuis.nl.