Luijten Lekkerkerk breidt uit

lekkerkerk • Intallatiebedrijf Luijten krijgt een tweede vestiging, en wel in Dirksland. “We hebben onlangs samen met de huidige eigenaar een intentieverklaring getekend inzake de overname,” vertelt Patrick Luijten, directeur van de in verwarming en installatietechniek gespecialiseerde onderneming. 

Dat Luijten zijn activiteiten vanuit Lekkerkerk verbreedt met een locatie op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee heeft met verschillende factoren te maken. "We zijn op Goeree, Voorne-Putten en de Hoeksche Waard betrokken bij een aantal langjarige nieuwbouwprojecten”, legt Patrick Luijten uit. "Het is dan efficiënt om in de buurt daarvan een locatie te hebben. Toen ik in de zomer afgelopen jaar hoorde dat er in Dirksland een uitstekend bekend staand installatiebedrijf te koop kwam, heb ik contact gezocht met de eigenaar. We waren er snel uit.”

Op maat
Luijten neemt de activiteiten en het medewerkersteam over en gaat daar bestaande en nieuwe particuliere klanten op maat bedienen als het gaat om centrale verwarming, pv-techniek (zonnepanelen, e.d) en warmtepompsystemen.

“Daarnaast benutten we een gedeelte van onze vestiging in Dirksland ten behoeve van de nieuwbouwprojecten in die regio,” aldus Patrick Luijten. “En dan is er ook nog een strategische reden om een tweede vestiging te openen: het spreiden van onze bedrijfsrisico’s. We leven in een tijd waarin, om verschillende redenen, onzekerheden met betrekking tot toekomstige nieuwbouwprojecten kunnen ontstaan. Door ook vanuit Dirksland te blijven focussen richting de particuliere klant, kunnen we in onverhoopt moeilijker marktomstandigheden iedereen aan het werk houden.”