• De enthousiaste jeugdwielrenners Thom Hoogendijk en Fay Korevaar.
• De enthousiaste jeugdwielrenners Thom Hoogendijk en Fay Korevaar. Foto: Jan Timmer

Jong wielertalent De Waardrenner kijkt uit naar nieuw wegseizoen

Sport

LEKKERKERK/OUDERKERK AAN DEN IJSSEL • Wielerclub De Waardrenner is trots op zijn groeiende jeugdafdeling in het algemeen en Fay Korevaar en Thom Hoogendijk in het bijzonder.

Beiden namen onlangs deel aan het Jeugd-NK Veldrijden. Voor de Lekkerkerkse Fay Korevaar was het al de tweede keer dat ze acte de presence gaf op de nationale titelstrijd cyclocross. Vorig jaar werd ze vijfde in haar categorie, ditmaal schoof ze een plekje op. 

“Het was nog wel even spannend op het eind”, vertelt de tienjarige wielrenster. “Mijn ketting liep er kort voor het einde af en ik was bang dat ik nog ingehaald zou worden. Gelukkig stond er een meneer langs het parcours die me hielp en kon ik snel verder.”

Debuut
Fay’s club- en leeftijdsgenoot Thom Hoogendijk maakte zijn debuut op het NK. “Het was best ver weg, Almelo”, glimlacht de jonge inwoner van Ouderkerk. “We zaten wel twee uur in de auto, maar ik vond het erg leuk om mee te maken. Het parcours was zwaar met heuvels en een trap. We stonden met 47 jongens aan de start. Ik begon achteraan, maar gaandeweg de wedstrijd schoof ik wat plaatsen op. Uiteindelijk finishte ik als 37ste. Daar was ik best tevreden mee.”

Thom en Fay zijn beiden lid van wielerclub De Waardrenner. “Ik zit er nu drie jaar bij”, vertelt eerstgenoemde. “Mijn vader vroeg me wat voor sport ik wilde doen. Ik twijfelde tussen voetballen bij Spirit of wielrennen, maar koos voor het laatste.”

Loopfiets
Dat er in Fay Korevaar een wielrenster schuilde, was al op piepjonge leeftijd duidelijk. “Ik reed als peuter al graag met mijn loopfiets van de dijk naar beneden”, glimlacht ze. “Op mijn zesde deed ik bij De Waardrenner mee aan een clinic van oud-topwielrenster Iris Slappendel. Dat was zo leuk, dat ik er verder mee wilde gaan. En nu train ik bij de club en rijd ik overal wedstrijden.”

Thom doet hetzelfde. “Waarom ik wielrennen mooi vind? Vooral om de snelheid!” Thom won al een paar koersen in zijn leeftijdscategorie en hoopt er komend wegseizoen nieuwe prijzen aan toe te voegen. Voor Fay, die al een aantal mini-wedstrijden als winnares besloot, geldt hetzelfde.

Nieuw wegseizoen
Kinderen die ook willen ontdekken hoe leuk wielrennen is, kunnen zich aansluiten bij wielerclub De Waardrenner. De eerste trainingen voor het wegseizoen beginnen op 7 maart (19.00 uur). Vanaf dat moment kunnen jonge pedaleurs elke dinsdag- en donderdagavond onder deskundige leiding de ins en outs van het koersen ontdekken op het afgesloten parcours van sportpark Weydehoeck te Lekkerkerk. Er zijn daar ook leenfietsen beschikbaar.

Voor meer informatie: www.wcdewaardrenner.nl

Jan Timmer