• Harmonie Dagorkest Krimpenerwaard.
• Harmonie Dagorkest Krimpenerwaard. Foto: aangeleverd

Spelen bij het grootste dagorkest in de regio

Algemeen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Het Harmonie Dagorkest Krimpenerwaard, HDK, zoekt muzikanten die graag met anderen willen musiceren.

In de komende periode is het orkest concerten aan het voorbereiden voor een optreden tijdens Koningsdag en in een zorginstelling, wat voor nieuwe leden een ideale gelegenheid biedt om in te stromen en gelijk mee te doen. Het repertoire loopt van populair klassiek tot het hedendaagse populaire genre. 

Het dagorkest is een van de grootste in haar soort en vervult een belangrijke rol op het sociale vlak, niet alleen voor haar leden, maar ook voor het publiek. Het orkest bestaat uit zo’n dertig enthousiaste muzikanten en verzorgt, voor het welbevinden van de bewoners, jaarlijks vele optredens in verpleeg- en verzorgingshuizen in de regio.

Als dagorkest kan het orkest juist een sociale rol vervullen met haar optredens overdag in deze instellingen en bij activiteiten van ouderenbonden.

Jaarlijks wordt in november het jaarconcert gegeven in de theaterzaal van De Tuyter. Afgelopen jaar heeft het orkest haar 25-jarig jubileum gevierd met twee uitverkochte concerten.

Geïnteresseerden zijn welkom om eens te komen kijken bij een repetitie, donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur in de grote zaal van De Tuyter in Krimpen aan den IJssel. Telefonisch kan contact worden opgenomen via 06-14186510.