Koffiepunten voor Voedselbank

krimpen a/d ijssel • Lionsclub Krimpen aan den IJssel heeft in december niet minder dan 614.633 DE-koffiepunten ingezameld. Ze zijn inmiddels overhandigd aan de plaatselijke Voedselbank, die er pakken koffie voor aanschaft.

Na zeven eerdere succesvolle edities hoopten de Lions ook met de achtste editie weer een mooi resultaat te boeken. “Met dank aan de Krimpense bevolking is dat zeker gelukt”, geeft René van Walsum namens de Lionsclub aan. “Aangezien er na het overslaan van de actie in december 2020 vanwege corona extra veel punten werden ingezameld in 2021 -547.327 in totaal-, waren de verwachtingen niet erg hoog gespannen voor afgelopen december. Het was dan ook een grote verrassing dat de hoeveelheid ingezamelde punten het aantal van 2021 ruimschoots overtrof.”
Hoeveel pakken koffie er exact aangeschaft kunnen worden voor de Krimpense voedselbank is nog niet bekend. “Maar als het een beetje meezit zou er weer genoeg koffie geleverd kunnen worden om cliënten een jaar lang ervan te voorzien.”
Tegelijk was er ook weer een inzameling van oud en vreemd geld, al was dat dit keer wat minder dan eerdere jaren. Van Walsum: “Wellicht heeft dit te maken met een afname van buitenlandse reizen door corona. Totaal werd 25,8 kilo vreemd en oud geld ingezameld. Dat is beduidend minder dan de 49,3 kilo in 2021, maar nog altijd goed voor 77 oogoperaties voor staar in derdewereldlanden.”


Meldingen bevers doorgeven

regio • Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard roept mensen die een bever spotten op om deze waarneming door te geven. Het hoogheemraadschap wil in kaart brengen waar de bevers zitten en of zij een risico vormen voor de waterveiligheid.

Bevers zijn natuurlijke beheerders van het waterpeil, onder meer door het bouwen van dammen. Ze graven ook holen als schuilplaats en het hoogheemraadschap wil nagaan of de knaagdieren hiermee schade aanrichten aan dijken, kades en oevers. “We doen nu nog niks met de bever, maar houden in de gaten of er een risico ontstaat voor de waterveiligheid bij dijken en kades”, stelt een woordvoerder van het hoogheemraadschap.
Waarnemingen doorgeven kan via www.schielandendekrimpenerwaard.nl


Webinar 'Help, ik ontplof!'

regio • Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert in samenwerking met psycholoog en opvoedkundige Tischa Neve een webinar voor ouders van kinderen van 1 tot 14 jaar. Tischa Neve: "Niemand maakt zoveel emoties bij ouders los als hun eigen kind(eren). Positieve, maar ook negatieve.” 

Neve geeft tips om deze emoties beter onder controle te krijgen. De webinar 'Help, ik ontplof!' vindt plaats op woensdag 22 februari, van 20.00 tot 21.00 uur. Aanmelden voor deze gratis online-bijeenkomst kan via www.cjgcursus.nl