Nieuwe sessies ‘MENditeren’

schoonhoven • Deze maand gaat voor mannen een reeks van acht bijeenkomsten van start om te mediteren. ‘MENditeren’ is bestemd voor wie verlangt naar rust, stilte en aandacht voor zichzelf.

Begeleider van deze bijeenkomsten is meditatiecoach Robbert Bruining (49). “Als projectmanager heb ik regelmatig met stressmomenten te maken. Het is dan de uitdaging om de rust te bewaren. Ik ben gestart met mediteren en heb vervolgens de stap genomen om zelf daarmee aan de slag te gaan.”
Met de komst van ‘Lichtjes aan de Haven’ kwam Robberts stille wens om meditatie voor uitsluitend mannen te houden dichterbij. “Mannen voelen zich meestal opgelaten om te mediteren met vrouwen. Ik had het gevoel dat er behoefte is om dit apart te doen”, beargumenteert Bruining. “Na een gesprek met de beheerders Kitty en Bas van Lichtjes aan de Haven zette ik de definitieve stap om dit te gaan doen. Het draaiboek met alle stappen en het beoogde doel sloot naadloos aan met hoe zij dat voor ogen hebben.”
Een sessie ziet er globaal als volgt uit: “We starten met een korte ademsessie. Zo schudden we de dag van ons af. Vervolgens vertellen we aan elkaar hoe we ons voelen. Daarna zijn er verschillende meditaties, waarbij de groep gaat ‘chanten’. Ofwel, het hardop zeggen van bepaalde klanken. Aan het eind van de avond wordt in groepsverband de opgedane ervaring doorgenomen”, aldus de meditatiecoach.
Vanaf maandag 13 februari start een nieuwe sessie van in totaal acht avonden. Voor deze reeks is het thema ‘chakra', het sanskriet voor wiel.

q www.lichtjesaandehaven.nl