dinsdag 7 februari

Familiespel - Jacqueline Blom, Mark Rietman, Annick Boer en Bas Hoeflaak
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Familiespel is een heerlijke gelaagde tragikomedie over het samengestelde gezin. Gespeeld door vier topacteurs met bijzondere dubbelrollen; ze spelen naast de volwassen personages ook de kinderen die, in het kielzog van de keuzes van hun ouder, met elkaar opgezadeld zijn. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

woensdag 8 februari

Taxatiemiddag
14:00-16:30 Haastrecht, hotel restaurant Over de Brug. Taxateur Arie Molendijk taxeert deze middag oude boeken zoals oude (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten. De kosten voor een taxatie zijn vijf euro voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot vijftig euro. Vrije inloop zonder afspraak. Meer informatie: www.molendijkboeken.nl.

Lezing over uilen in de Krimpenerwaard
19:30 Krimpen a/d IJssel, Domus Nexus, Rotterdamseweg 20. Lezing over uilen in de Krimpenerwaard met PowerPointpresentatie. Kosten: 10 euro (incl. 2x koffie/thee met iets lekkers). Aanmelden via 06-48898564.

donderdag 9 februari

Breien en haken in de bibliotheek
10:00-12:00 Lekkerkerk, bibliotheek. Creatievelingen die ideeën en tips op het gebied van haken en breien uit willen wisselen zijn welkom op het maandelijkse brei- en haakcafé. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen er patronen worden gedeeld om mee aan de slag te gaan. Om deel te nemen is het niet nodig om lid te zijn van de bibliotheek.

Lezing over Iran
14:00 Schoonhoven, gebouw 'De Overkant', Wal 34. Kees Terlouw uit Vianen geeft voor de KBO Schoonhoven de lezing 'Iran, een blik achter de sluier', met beelden van de hoofdstad Teheran en Bam, een antieke lemen stad, vastgelegd vóór de verwoestende aardbeving. Enkele andere steden als Esfahãn (de parel van Iran), Shiraz (stad der dichters) en Mashhad aan het grensgebied van Afghanistan komen ook aan bod. Leden en niet leden zijn welkom.

Seniorenmiddag
14:00 Krimpen a/d Lek, 't Voorhof. Jos Thomasse uit Rotterdam komt met zijn hilarische conference 'Zoete Koek' naar de seniorenmiddag in 't Voorhof. Een solo-cabaret-programma gebaseerd op spreekwoorden en gezegden over eten en drinken. Voor vervoer kan tot uiterlijk 7 februari contact worden opgenomen met Riet de Ridder via telefoonnummer (0180) 512357.

De Andersons - Een mooiere wereld (donderdagmatinee)
14:30 Gouda, Goudse Schouwburg. De Andersons worden geprezen om hun kijk op de wereld, die ze hartstochtelijk en humoristisch vertolken in voorstellingen vol muziek en prikkelende teksten. Een vurig theaterconcert, met prachtige teksten in de geest van de vrijgevochten Zweedse schrijfster Astrid Lindgren. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Muziekmiddag
14:30 Ammerstol, H. Zanenhuis. Sjaak van Buren verzorgt een muziekmiddag met als thema 'Evergreen'. Bezoekers kunnen bij aanmelding hun favoriete nummer(s) doorgeven. Sjaak zal ze deze middag dan ten gehore brengen. Kosten zijn 3 euro p.p. incl. koffie/thee, drankje. Aanmelden: (0182) 351880.

vrijdag 10 februari

Aan de slag met DigiD
10:00 Schoonhoven, bibliotheek, Spoorstraat 3A. In de bibliotheek van Schoonhoven wordt de korte cursus ‘DigiD aanvragen’ gegeven. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe DigiD wordt aangevraagd, hoe DigiD wordt geactiveerd en waarvoor DigiD kan worden gebruikt. Deelname is gratis, men hoeft geen lid van de bibliotheek te zijn. De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten op de vrijdagen 10 en 17 februari, 10.00-11.30 uur. Aanmelden: (0180) 669999/ info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl.

Frénk van der Linden interviewt Martijn Vroom
19:30-21:00 Krimpen a/d IJssel, De Tuyter. Bibliotheek aan den IJssel organiseert een interactief interview met vertrekkend burgemeester Martijn Vroom. Interviewer Frénk van der Linden gaat in gesprek met Vroom over liefde in de breedste zin van het woord: van liefde voor het beroep van burgemeester tot liefde voor de gemeente Krimpen. Maar ook bijvoorbeeld liefde voor het voetbal (meer specifiek Feyenoord) en het geloof. Met zijn boek ‘En altijd maar verlangen’ als uitgangspunt gaat Frénk zowel in gesprek met Vroom als met het publiek. Toegang is gratis. Aanmelden kan via: www.bibliotheekaandenijssel.nl.

Klaverjassen
19:30 Schoonhoven, verenigingsgebouw ‘De Zilverstad’, Nieuwe Singel 39. Speelavond klaverjasclub ‘Op Goed Geluk’. Laatste uitslag: 1. Piet Verdel, 5701 punten; 2. Hans Spek, 5473 punten; 3. Leen Kapoen, 5241 punten. Poedelprijs: Nathalie Glastra, 3544 punten. Iedereen is welkom om een potje te komen kaarten.

'Repeat of niet?'
20:00 Berkenwoude, cultureel centrum De Zwaan. Bijeenkomt rond het thema 'Repeat of niet? Christen en popmuziek'. Spreker is Marcel Vroegop. Iedereen is welkom. Gratis drinken met wat lekkers.

Bingo in De Waard
20:00 Bergambacht, De Waard. Kaarten kosten 20 euro voor tien rondes, plus een superronde. Eerste kopje koffie of thee is gratis.

Pubquiz in Theater Concordia
20:30 Haastrecht, Theater Concordia. Tijdens deze Concordia-quizavond strijden teams om smakelijke en vermakelijke beloningen. Het theater is gevuld met 33 teams van max. vijf deelnemers (14+). Kaarten (à 25 euro per team) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

Flip Noorman zingt Tom Waits
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Flip brengt op eigenzinnige wijze de dronken pianoballades en het dumporkest van Tom Waits naar het theater. Hij bewees al een begenadigd vertaler van het werk Cohen te zijn; in dit programma doet hij er nog een schepje bovenop en is alles in het Nederlands. Flip zingt Waits… Hijs dat vod! Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

zaterdag 11 februari

Repaircafé
9:30-11:00 Stolwijk, De Koster, Goudseweg 3. Reparatie van kleine huishoudelijke apparaten en speelgoed.

Film Ome Cor in De Tuyter
16:00 Krimpen a/d IJssel, Theater de Tuyter, Nachtegaalstraat 8. De film Ome Cor is te zien in Theater De Tuyter. Ome Cor (gespeeld door Martin van Waardenberg) is een oud havenarbeider, die een tikkie gefraudeerd heeft met zijn arbeidsongeschiktheidsuitkering. Als dit aan het licht komt zijn de gevolgen niet te overzien. Uitkering foetsie, uit huis gezet, mot met zijn dochter en zelfs een taakstraf. Gaat het ome Cor lukken om zijn leven weer op de rit te krijgen? Kaarten: 10 euro via www.uitagendakrimpen.nl.

Opera2Day & New European Ensemble - De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Reis mee door de vele werkelijkheden van De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha. Een gloednieuwe opera naar de beroemde roman van Cervantes, met nieuwe muziek waarin ook een hoofdrol is weggelegd voor middeleeuwse muziek uit talrijke landen en culturen. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Derde show Stem van de Waard
20:15 Krimpen a/d Lek, Cultuurhuis. Afgelopen oktober hebben Theater Concordia Haastrecht, Het Kwartier Stolwijk en Cultuurhuis Krimpen aan de Lek de handen ineengeslagen om samen op zoek te gaan naar hét zangtalent van de Krimpenerwaard. In het Cultuurhuis zingen de laatste acht kandidaten met liveband. Kaarten kosten 10 euro en zijn online verkrijgbaar via www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur.

zondag 12 februari

Thomas Beijer - Klassiek op zondag
12:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Thomas Beijer is pianist, componist, schrijver en animatietekenaar en is dus met recht een multitalent te noemen. Ook won hij de Nederlandse Muziekprijs 2022. Een uitgelezen kans om hem ook in Gouda te bewonderen want hij heeft al een uitnodiging voor het Concertgebouw op zak. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Jubileumconcert Gouda’s Liedertafel
14:00 Haastrecht, Hervormde kerk. Mannenkoor Gouda’s Liedertafel geeft een jubileumconcert. In het programma werken als Das Morgenrot uit 'Nabucco' van G. Verdi, Wolga Ei Oechnjem van Sj. Djesachar, delen uit Deutsche Messe van Fr. Schubert en Abendfrieden van Fr. Schubert. Verder moderne muziek zoals Wonderful World, Jacobs ladder, Rivers of Babylon, If I only had time en Conquest of Paradise. Toegang: 10 euro (tot 18 jaar gratis). Kaarten zijn te koop op www.liedertafel.nl, via 06-27197357 of aan de kassa (alleen contant).

Muziek Café met Coen en Leela
15:00 Krimpen a/d IJssel, Theater De Tuyter, Nachtegaalstraat 8. Het akoestische duo Coen & Leela uit Ammerstol is al enige tijd actief op de amateurpodia in de regio. Hun intieme Nederlandstalige luisterliedjes gaan over persoonlijke thema's als liefde, eenzaamheid en hoop. Zondag 12 februari treden ze op in de foyer van De Tuyter. Kaarten: 7,50 euro via www.uitagendakrimpen.nl.

Maurits Fondse met 'The Story of Billy Joel' bij Wine o'clock
15:00-17:00 Krimpen a/d Lek, wijn- en tapasbar Wine o'clock, Dorpsstraat 114. Zanger/pianist/liedjesschrijver Maurits Fondse is groot bewonderaar van Billy Joel. In zijn voorstelling ´The Story of Billy Joel’ speelt hij bekende en minder bekende nummers uit het oeuvre van Joel en vertelt hij over diens leven. Entreeprijs: 15 euro. Reserveren kan via telefoonnummer 0653120161 of door een bericht te sturen naar info@wineoclock.nl.

maandag 13 februari

Valentijns high tea
14:00-16:00 Schoonhoven, Oranjeplaats 45B. WelZijn Krimpenerwaard verzorgt een Valentijns high tea. Kosten: 7,50 euro. Aanmelden tot 10 februari via telefoonnummer 085-066 23 70 of n.zaidi@welzijnkrimpenerwaard.com.

Klaverjassen in De Waard
19:30 Bergambacht, De Waard. Nieuwe kaartavond bij klaverjasclub De Waard. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Hans Mudde, 5631 punten; 2. Maup Lindenburg, 5553 punten; 3. Piet Verdel, 5058 punten. Ook nieuwe belangstellenden zijn welkom; de kaarters komen iedere maandag om 19.30 uur bijeen in De Waard te Bergambacht.

Meezingen met Koor Jade
20:30 Krimpen a/d IJssel, De Bron, Memlinghof 2. Koor Jade geeft op zaterdagavond 25 maart samen met jongerenkoor 'Twentysomething' een concert in de Grote Kerk in Lekkerkerk. Bij dit optreden kunnen dames na een paar zangrepetities meedoen als projectlid. Wie mee wil doen kan van 13 februari t/m 25 maart tijdens de wekelijkse reguliere repetities van Jade op maandag (20.30-22.00 uur) en/of vrijdag (13.30-15.00 uur) in 'De Bron', Memlinghof 2 in Krimpen a/d IJssel een aantal nummers mee repeteren. Het repertoire bevat o.a. Adele, Claudia de Breij, Simone Kleinsma en Van Morrison. Kosten: 29 euro. Info: www.koor-zing.nl, zingmetkarin@gmail.com of 06-15474489.

dinsdag 14 februari

Open eettafel
11:30-13:00 Stolwijk, Het Kwartier. Op Valentijnsdag staat de maandelijkse open eettafel in Stolwijk in het teken van de liefde. Deelnemers worden uitgenodigd om hun 'geliefde' (man/partner of gewoon een vriend/vriendin) mee te nemen om mee te eten. De kosten zijn 8,50 euro p.p. Aanmelden: mohema@hetnet.nl of (0182) 342763.

Digitaal Café Krimpen aan de Lek
13:30-14:30 Krimpen a/d Lek, bibliotheek, De Markt 201. Digitaal Café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.

Contactmiddag PCOB
14:00-16:00 Krimpen aan den IJssel, Fonteinkerk, Burg. Aalberslaan 41. Contactmiddag van de PCOB-afdeling Krimpen aan den IJssel e.o. Onderwerp: 'Het leven en werk van Toon Hermans', een lezing door Dick Peters uit Alphen aan de Rijn. Iedereen is welkom.

Digitaal Café Ammerstol
14:30-15:30 Ammerstol, bibliotheek, Den Hoeff 49. Digitaal Café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.

André Kuipers - Op reis naar de Toekomst
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Zet jij straks ook stappen op de maan? Wanneer landen we op Mars? Vinden we buitenaards leven? Eén ding is zeker: astronaut André Kuipers vertelt als geen ander over de toekomst van het reizen in de ruimte. Een kleine stap naar het theater, maar een reuzensprong de toekomst in! Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

woensdag 15 februari

Wolfgang, het wonderjong - Theateralliantie & Theater Oostpool
19:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Een sprankelende familievoorstelling van Pieter Kramer over Mozart en zijn leven als kindster én recalcitrante puber. Muziektheater vol rake noten, puberverlangens en hartstochtelijke vriendschappen. Met liedjes van Theo Nijland, gebaseerd op Mozarts muziek. Ook op donderdag 16 februari. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

donderdag 16 februari

Digitaal Café Lekkerkerk
10:00-11:00 Lekkerkerk, bibliotheek, Talmastraat 1. Digitaal Café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.

Breien en haken in de bibliotheek
14:00-16:00 Krimpen a/d Lek, bibliotheek. Creatievelingen die ideeën en tips op het gebied van haken en breien uit willen wisselen zijn welkom op het maandelijkse brei- en haakcafé. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen er patronen worden gedeeld om mee aan de slag te gaan. Om deel te nemen is het niet nodig om lid te zijn van de bibliotheek.

Remy Evers - Gewoon Remy
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Remy Evers (winnaar Cameretten 2019) doet de ultieme poging om iets van het leven te maken. Hij barst van de energie en staat te popelen om de wereld te ontdekken, maar eerst moet hij nog even Prins Carnaval worden om zijn overleden vader te eren. Absurdistisch, beeldend en met een vleugje engagement. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

vrijdag 17 februari

Tania Kross - Van Curaçao tot Concertgebouw (première)
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Om haar eerste kwarteeuw als zangeres te vieren, zal Tania Kross samen met haar twee muzikale vrienden een reeks van exclusieve jubileumrecitals geven. Tania met vleugels! Een intiem concert met aandacht voor de muzikale hoogtepunten in haar carrière en voor haar eiland Curaçao. Ook op zaterdag 18 februari. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

André Manuel - De Zieke Geest
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. De mens, het blijft een raadselachtig wezen. Hoe wordt een mens oorlogsmisdadiger en hoe wordt een mens een vredesengel? Wat is het verschil tussen een clown en een president? Bestaat er goed zonder kwaad? Het zijn vragen waarop André een antwoord gaat vinden. In De Zieke Geest. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

zaterdag 18 februari

Kledingrepair
9:30-11:00 Stolwijk, De Koster, Goudseweg 3. Hulp bij kleine kledingreparaties.

Theaterconcert met Nouked
20:30 Krimpen a/d IJssel, Theater De Tuyter, Nachtegaalstraat 8. De band Nouked brengt een muziekshow uit de 60's en 70's. Ooit begonnen als Anouk tribute spelen ze nu breed repertoire van rock en soul, met nummers van onder anderen Janis Joplin, Led Zeppelin, Tina Turner en AC/DC. In 2013 wonnen ze de Battle of the Coverbands. Kaarten: 15 euro via www.uitagendakrimpen.nl.

zondag 19 februari

Krimpen Zingt-dienst in Fonteinkerk
18:30 Krimpen a/d IJssel, Fonteinkerk (voorheen De Ark), Burg. Aalberslaan 41. Eerste Krimpen Zingt-dienst in de Fonteinkerk, waaraan mee wordt gewerkt door het mannenensemble The Martin Mans Formation. Ook is er veel samenzang. Voor begeleiding zorgen organist Everhard Zwart en pianist Martin Mans. Tien minuten voor aanvang start al de samenzang. Voorganger in deze dienst is ds. Arenda Haasnoot uit Spijkenisse.