Het zit DCV even niet mee

krimpen a/d ijssel • Waar het DCV voor de winterstop regelmatig mee zat, verlopen de zaken na de winterstop een stukje moeizamer. 

Vorige week werd nog bij het laaggeklasseerde Nieuw-Lekkerland met veel moeite een 2-2 deling binnengehaald, zaterdag ging het thuis tegen BVCB mis voor de Krimpenaren: 0-3. 

“Een tikkie”, zo oordeelde trainer Wout Ooms. “In de eerste helft was er weinig aan te merken op ons spel en kregen we een prima scoringskans. Daarna kwam BVCB uit het niets op voorsprong. Na de pauze hebben we van alles geprobeerd om de boel recht te trekken, maar het ontbrak in de afronding aan scherpte.” 

De gasten toonden zich wel accuraat en schoten nog twee keer raak.


Pijnlijk verlies Spirit 

ouderkerk a/d ijssel • Spirit bewees zichzelf een slechte dienst met een vrij beschamende 0-1 thuisnederlaag tegen laagvlieger Hillegersberg. 

“In de eerste helft speelden we nog best aardig en kregen we een paar keer de gelegenheid om op voorsprong te komen”, beschouwde Laurens Visser, die als hoofdcoach tijdelijk Richard van Cappellen, die om gezondheidsreden even niet inzetbaar is, vervangt. Visser refereerde hiermee onder meer aan scoringskansen voor Ruben Slooff en Tjerk de Kogel. 

Slooff kreeg ook na rust de gelegenheid om raak te schieten, maar het was Hillegersberg dat na de pauze uit een counter op 0-1 kwam. 

Spirit probeerde de schade te herstellen, maar overtuigde daarbij allerminst. Het leidde tot een pijnlijke nederlaag.