Groen licht voor nieuwbouw

krimpenerwaard • De gemeenteraad van Krimpenerwaard is afgelopen week akkoord gegaan met de nieuwbouw van het Schoonhovens College (Vlisterweg) en de nabijgelegen sporthal De Meent. De raad stelde ruim 38 miljoen euro beschikbaar en stemde in met de benodigde wijziging van het bestemmingsplan. 

Het nieuwe schoolgebouw waarin de sporthal is opgenomen moet in 2025 klaar zijn. Het komt op de plek waar de huidige sporthal staat. Het onderwijs kan tijdens de bouw doorgang vinden in het huidige schoolgebouw. Voordat sporthal De Meent wordt gesloopt, komt er een tijdelijke sporthal op het terrein van de voormalige Plus-supermarkt, aan de Bergambachterweg 9.

Kosten
Het hele project is geraamd op ruim 38 miljoen euro, fors hoger dan eerder begroot. Dit vooral vanwege de sterke prijsstijgingen van materialen en arbeidskosten. Politiek Krimpenerwaard kwam voor het financiële plaatje eerder in een besloten vergadering bijeen.

De teneur tijdens de raadsvergadering was dat men geschrokken is van de hoge kosten, maar dat er geen alternatief is voor de nieuwbouw en dat deze ook noodzakelijk is.

Op basis van reacties van omwonenden is de afstand tussen het nieuwe gebouw en de woningen vergroot en worden de parkeerplaatsen anders aangelegd. Er zijn geen reacties op het ontwerp-bestemmingsplan, dat eind vorig jaar ter inzage lag, ingediend.