Afbeelding
Foto: aangeleverd

Ruim 300 minder burgerhulpverleners oproepbaar in Krimpenerwaard

Algemeen

KRIMPENERWAARD • Ruim driehonderd burgerhulpverleners in de gemeente Krimpenerwaard worden niet meer opgeroepen om iemand te reanimeren in hun buurt. Dit komt volgens de EHBO-vereniging in Stolwijk omdat hun diploma niet meer geldig is. 

Om te zorgen dat er genoeg burgerhulpverleners in de gemeente beschikbaar blijven, biedt de vereniging gratis herhalingslessen reanimatie aan. De gemeente stelt hier subsidie voor beschikbaar. 

Burgerhulpverleners zijn aangemeld bij een oproepsysteem voor reanimatie. Bij een hartstilstand in hun buurt krijgen ze een oproep via hun mobiele telefoon om naar het slachtoffer te gaan. “Zo kan een reanimatie zo snel mogelijk starten en dat vergroot de overlevingskans van slachtoffers”, geeft Nancy Markus namens EHBO-vereniging Stolwijk aan.

De herhalingslessen reanimatie zijn op de zaterdagochtenden 15 april en 10 juni, op meerdere tijden. De lessen zijn alleen bedoeld voor burgerhulpverleners in de gemeente Krimpenerwaard die voor 1 januari 2023 bij ‘HartslagNu!’ stonden ingeschreven. Zij moeten zich vooraf aanmelden en krijgen na afloop het cursusgeld terug.

Op de website van EHBO-vereniging Stolwijk staat meer informatie over de tijden en voorwaarden. Hier kan tevens aangemeld worden. Dit kan ook door te mailen naar hartslagnu@ehbo-stolwijk.nl of door te bellen met (0182) 341080.

In het najaar geeft EHBO-vereniging Stolwijk opnieuw herhalingslessen reanimatie voor burgerhulpverleners.