• Pauline Bouvy-Koene.
• Pauline Bouvy-Koene. Foto: Rita van de Poel

Pauline Bouvy-Koene nog een jaar burgemeester gemeente Krimpenerwaard

Algemeen

KRIMPENERWAARD • Pauline Bouvy-Koene blijft nog tot minimaal januari 2024 burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard.

Dinsdagavond maakte ze tijdens de raadsvergadering bekend, dat met ingang van juni de procedure voor een nieuwe kroonbenoemde burgemeester van start gaat. Dat zou betekenen dat hij/zij op 8 januari 2024 kan worden geïnstalleerd.

Tijdpad
Koene tot de raadsleden: “Vorige week donderdag heb ik met Commissaris van de Koning Jaap Smit overleg gehad over het tijdpad met betrekking tot de procedure. Het is de bedoeling dat in juni de profielschets wordt bekendgemaakt, waarna gedurende de zomer kandidaten zich kunnen melden. Na een selectie en gesprekken met de vertrouwenscommissie volgt de voordracht in november. Als deze door de koning wordt bekrachtigd kan de nieuwe burgemeester begin 2024 daadwerkelijk worden geïnstalleerd.”

Paans
Bouvy-Koene werd met ingang van 25 mei 2022 benoemd tot waarnemend burgemeester van Krimpenerwaard, nadat burgemeester Pieter Paans zijn functie al na vier maanden neerlegde vanwege grensoverschrijdend gedrag.

Zelf heeft ze zin in nog een jaar burgemeesterschap, liet ze de raad weten: “Ik ga me ook de komende periode volop inzetten. Niet omdat het moet, maar omdat ik het erg leuk vind.”