Lezing over Amalia

haastrecht • Kees van Hooft geeft woensdag 15 februari op uitnodiging van de Historische Vereniging Haastrecht een lezing over Amalia van Solms.

‘Wij noemen haar Amalia’, sprak Willem Alexander in 2003 bij de geboorte van de kroonprinses. De naam Amalia verwijst duidelijk naar Amalia van Solms, een belangrijke persoon in de lange geschiedenis van de Oranjes. Kees van Hooft wil in deze lezing duidelijk maken wat Amalia van Solms zo bijzonder maakte en hoe zij haar belangrijke rol speelde in de 17e eeuw. De lezing begint woensdag 15 februari om 20.00 uur in ’t Raedthuys van Haastrecht. Gratis entree. Aanmelden kan via secretarishvh@gmail.com (er is een beperkt aantal plaatsen). Voor meer informatie: www.historischevereniginghaastrecht.nl


Nieuw programma Vier het Leven

regio • Vier het Leven opent 2023 met een ruime keuze aan culturele uitjes voor ouderen die niet meer zelfstandig op pad kunnen of willen. Senioren uit onder andere Krimpen aan den IJssel en Lekkerkerk kunnen dit voorjaar weer kiezen uit verschillende voorstellingen in het Isala Theater, het Nieuwe Luxor en De Doelen. Het programmaboekje van Vier het Leven is (gratis) aan te vragen via 035-5245156. De vrijwilligers halen deelnemers thuis op, begeleiden hen tijdens het bezoek aan het theater, de bioscoop of het museum en brengen hen na afloop weer thuis. 


 ‘Aan de slag met DigiD’

regio • In drie bibliotheken in de Krimpenerwaard gaat binnenkort de cursus ‘Aan de slag met DigiD’ van start. 

In maart kunnen inwoners van de Krimpenerwaard weer rekenen op de hulp van vrijwilligers bij de belastingaangifte. Hiervoor is een DigiD nodig. Daarom organiseren Welzijn Krimpenerwaard en Bibliotheek Krimpenerwaard de korte cursus 'Aan de slag met DigiD', bestaande uit twee bijeenkomsten van circa 1,5 uur.
Stap voor stap wordt uitgelegd hoe DigiD wordt aangevraagd, hoe het wordt geactiveerd en waarvoor het kan worden gebruikt. De begeleiding is in handen van vrijwilligers. Tijden en locaties: zaterdag 4 en 11 februari in Bibliotheek Bergambacht; vrijdag 10 en 17 februari in Bibliotheek Schoonhoven en vrijdag 24 februari en 3 maart in Bibliotheek Lekkerkerk (steeds van 10.00 tot 11.30 uur). Aanmelden kan aan de balie van de bibliotheek of via email: info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl (graag naam, telefoonnummer en woonplaats vermelden).


Zingen bij gospelkoor Believe

bergambacht • Gospelkoor Believe, dat in 2022 een succesvol jubileumjaar vierde, kijkt nu uit naar een optreden op 11 juni. Wie mee wil zingen is welkom. Believe oefent twee keer in de maand op maandagavond in De Ark te Bergambacht (aanvang 19.30 uur). 

q www.gospelkoorbelieve.nl