dinsdag 31 januari

The Prom - Pia Douwes, Joke de Kruijf e.a.
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Het ultieme musicalfeest voor jong en oud met onweerstaanbare muziek, een hartverwarmend verhaal en verrukkelijke humor. Speld je corsage op, grijp je danspartner en gooi die jazz hands in de lucht, want… het is tijd voor een feestje! Deze Broadwaymusical won de Drama Desk Award voor beste musical. Ook te zien op woensdag 1 en donderdag 2 februari. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

woensdag 1 februari

Repair- en digicafé
13:00-16:00 Krimpen a/d IJssel, ontmoetingscentrum De Vijverhoek, Lage Vijver 2. Elke eerste woensdag van de maand van 13.00 tot 16.00 uur is er een repair- en digicafé in ontmoetingscentrum De Vijverhoek.

donderdag 2 februari

Digitaal café Schoonhoven
10:00-11:00 Schoonhoven, bibliotheek, Spoorstraat 3A. Digitaal Café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.

Repair Café in Theater Concordia
13:30-16:00 Haastrecht, Theater Concordia. Iedereen is welkom om met hun kapotte spullen naar Theater Concordia te komen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde te maken. Ook WelZijn Krimpenerwaard is vertegenwoordigd met de Formulierenfabriek voor inwoners die hulp en ondersteuning kunnen gebruiken bij het invullen van (digitale) formulieren. Tenslotte is de Historische Vereniging Haastrecht present.

Workshop 'Voorlezen aan je kind'
16:00 Schoonhoven, bibliotheek, Spoorstraat 3A. In het kader van de Nationale Voorleesdagen houdt de bibliotheek een workshop voor ouder én kind. Er worden praktische tips gegeven om op een interactieve manier voor te lezen. Deelname is kosteloos en men hoeft geen lid van de bibliotheek te zijn. Aanmelden: info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl, (0182) 385406 of aan de balie van de bibliotheek.

Spelavond 't Wilgegat
19:30 Willige Langerak, buurthuis ’t Wilgegat. Nieuwe spelavond, waarbij het klaverjassen en biljarten om 19.30 uur begint en het rummikuppen om 20.00 uur. Uitslag 19 januari: bij rummikuppen was Jan Jonas met 16 strafpunten de beste, bij het klaverjassen Corrie de Hoop met 5147 punten. Nieuwe deelnemers zijn welkom.

vrijdag 3 februari

Historisch café in de bibliotheek
14:00-16:00 Krimpen a/d Lek, bibliotheek in het Cultuurhuis, De Markt 201. De Historische Vereniging Crempene houdt weer een historisch café. Wie vragen heeft over de geschiedenis van Krimpen aan de Lek kan hier terecht. Ook als men fotomateriaal zoekt of heeft uit de historie van het dorp. Tevens zijn er boeken over Krimpen aan de Lek in het Historische Ontmoetingspunt (HOP) in te zien of te leen.

Film Ome Cor in het Cultuurhuis
20:00 Krimpen a/d Lek, Cultuurhuis. De film Ome Cor draait in het Cultuurhuis. Ome Cor (gespeeld door Martin van Waardenberg) is een oud havenarbeider, die een tikkie gefraudeerd heeft met zijn arbeidsongeschiktheidsuitkering. Als dit aan het licht komt zijn de gevolgen niet te overzien. Uitkering foetsie, uit huis gezet, mot met zijn dochter en zelfs een taakstraf. Gaat het ome Cor lukken om zijn leven weer op de rit te krijgen? Kaarten kosten 10 euro en zijn online verkrijgbaar via www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur.

zaterdag 4 februari

Opschoonactie Krimpen Schoon
10:00-12:00 Krimpen a/d IJssel, winkelcentrum De Korf. Elke eerste zaterdag van de maand organiseert Krimpen Schoon een opschoonactie. Deze zaterdag op winkelcentrum De Korf. Start: parkeerplaats tegenover Peking Garden, De Korf 39. Aanmelden kan via anjamastenbroek@gmail.com.

Aan de slag met DigiD
10:00 Bergambacht, bibliotheek, Pleinstraat 4. In de bibliotheek van Bergambacht wordt de korte cursus ‘DigiD aanvragen’ gegeven. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe DigiD wordt aangevraagd, hoe DigiD wordt geactiveerd en waarvoor DigiD kan worden gebruikt. Deelname is gratis, men hoeft geen lid van de bibliotheek te zijn. De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten op de zaterdagen 4 en 11 februari, 10.00-11.30 uur. Aanmelden: (0180) 669999/ info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl.

Film Ome Cor in het Cultuurhuis
15:00 Krimpen a/d Lek, Cultuurhuis. De film Ome Cor draait in het Cultuurhuis. Ome Cor (gespeeld door Martin van Waardenberg) is een oud havenarbeider, die een tikkie gefraudeerd heeft met zijn arbeidsongeschiktheidsuitkering. Als dit aan het licht komt zijn de gevolgen niet te overzien. Uitkering foetsie, uit huis gezet, mot met zijn dochter en zelfs een taakstraf. Gaat het ome Cor lukken om zijn leven weer op de rit te krijgen? Kaarten kosten 10 euro en zijn online verkrijgbaar via www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur.

Alpha Youth cursus
18:00-21:30 Bergambacht, basisschool De Ark. In Bergambacht start er een Alpha Youth cursus voor jongeren tussen 15 en 23 jaar oud. De bijeenkomsten van deze cursus over het christelijk geloof beginnen met een gezamenlijke maaltijd, gevolgd door een kort en inspirerend verhaal. In kleine groepjes wordt daarna over het onderwerp doorgesproken. Ook gaat de groep gezamenlijk een weekend weg. Deelname is gratis. Op zaterdag 4 februari is er een kennismakingsavond. Zie ook: www.krimpenerwaard.yfc.nl

Ton Kas - Best of.... (reprise)
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. De beste fragmenten uit eerdere shows van Ton Kas gaan de revue nog 'ns passeren. Maar anders verpakt en aangevuld met kersvers materiaal, want dit wordt een compleet nieuwe show! Best of…? Wat denk je zelf? Om 't nóg bezopener te maken natuurlijk. Daarom! Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl

zondag 5 februari

Kerkdienst met gasten
10:00 Lekkerkerk, Ichthuskerk, Kerkweg 34. In de Ichthuskerk is er weer een dienst met gasten met een verstandelijke beperking. Voorganger is pastoraal werker Jaqueline van Sprang. Muzikale medewerking wordt verleend door de eigen Fischermans band. Iedereen is welkom.

Gluren bij de Buren - Into the Woods
12.45/14.15/15.45 Gouda, Goudse Schouwburg. Iris Perfoming Arts speelt in samenwerking met Stichting IPA Producties de musical Into the Woods. In deze musical, met muziek van Stephen Sondheim, lopen verhaallijnen en personages van verschillende bekende sprookjes, zoals Roodkapje, Assepoester en Rapunzel, door elkaar. De castleden geven ]graag een voorproefje. Tijdens Gluren bij de Buren staan deuren door het hele land wagenwijd open voor buurtgenoten en cultuurliefhebbers. Gastvrije buren verwelkomen de wijk om te komen genieten van lokale amateurkunst. www.glurenbijdeburen.nl

Live op zondag: The Red Strats
15:00 Haastrecht, Theater Concordia. The Red Strats treden op in Theater Concordia. Deze band brengt het ‘Cliff Richard’-geluid uit de sixties weer helemaal tot leven. Kaarten à 10 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

Smartlappen festival
15:30 Cabauw, Cabauwsekade 42. Smartlappenfestival met medewerking van het Weteringkoor uit Cabauw en duo 'Marijke en die Kale'. Met veel meezingers. Info: www.inhetwittepaard.nl.

Paardekooper bij Cultureel Café Ammerstol
16:00 Ammerstol, Het Gebouw. Bluesband Paardekooper speelt bij het Cultureel Café in Het Gebouw in Ammerstol. Met eigen nummers en hier en daar een bekende klassieker. Entree is 7,50 euro.

Sunday Hour dienst
18:30 Lekkerkerk, Grote- of Johanneskerk, Kerkplein 4. De Protestantse Gemeente te Lekkerkerk houdt een Sunday Hour dienst met het thema: 'Horen, zien en (niet) zwijgen!'. Er is een korte overdenking door spreker Diederik van Os en de Ichthus Praise Band verzorgt de muziek.

maandag 6 februari

Klaverjassen in De Waard
19:30 Bergambacht, De Waard. Nieuwe kaartavond bij klaverjasclub De Waard. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Piet Hogendoorn, 5469 punten; 2. Maup Lindenburg, 5238 punten; 3. J.P. van der Bas, 5064 punten. Ook nieuwe belangstellenden zijn welkom; de kaarters komen iedere maandag om 19.30 uur bijeen in De Waard te Bergambacht.

dinsdag 7 februari

Familiespel - Jacqueline Blom, Mark Rietman, Annick Boer en Bas Hoeflaak
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Familiespel is een heerlijke gelaagde tragikomedie over het samengestelde gezin. Gespeeld door vier topacteurs met bijzondere dubbelrollen; ze spelen naast de volwassen personages ook de kinderen die, in het kielzog van de keuzes van hun ouder, met elkaar opgezadeld zijn. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

woensdag 8 februari

Taxatiemiddag
14:00-16:30 Haastrecht, hotel restaurant Over de Brug. Taxateur Arie Molendijk taxeert deze middag oude boeken zoals oude (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten. De kosten voor een taxatie zijn vijf euro voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot vijftig euro. Vrije inloop zonder afspraak. Meer informatie: www.molendijkboeken.nl.

Lezing over uilen
19:30 Krimpen a/d IJssel, Domus Nexus, Rotterdamseweg 20. Lezing over uilen in de Krimpenerwaard met PowerPointpresentatie. Kosten: 10 euro (incl. 2x koffie/thee met iets lekkers). Aanmelden via 06-48898564.

donderdag 9 februari

Breien en haken in bibliotheek
10:00-12:00 Lekkerkerk, bibliotheek. Creatievelingen die ideeën en tips op het gebied van haken en breien uit willen wisselen zijn welkom op het maandelijkse brei- en haakcafé. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen er patronen worden gedeeld om mee aan de slag te gaan. Om deel te nemen is het niet nodig om lid te zijn van de bibliotheek.

Lezing over Iran
14:00 Schoonhoven, gebouw 'De Overkant', Wal 34. Kees Terlouw uit Vianen geeft voor de KBO Schoonhoven de lezing 'Iran, een blik achter de sluier', met beelden van de hoofdstad Teheran en Bam, een antieke lemen stad, vastgelegd vóór de verwoestende aardbeving. Enkele andere steden als Esfahãn (de parel van Iran), Shiraz (stad der dichters) en Mashhad aan het grensgebied van Afghanistan komen ook aan bod. Leden en niet leden zijn welkom.

Seniorenmiddag
14:00 Krimpen a/d Lek, 't Voorhof. Jos Thomasse uit Rotterdam komt met zijn hilarische conference 'Zoete Koek' naar de seniorenmiddag in 't Voorhof. Een solo-cabaret-programma gebaseerd op spreekwoorden en gezegden over eten en drinken. Voor vervoer kan tot uiterlijk 7 februari contact worden opgenomen met Riet de Ridder via telefoonnummer (0180) 512357.

De Andersons - Een mooiere wereld (donderdagmatinee)
14:30 Gouda, Goudse Schouwburg. De Andersons worden geprezen om hun kijk op de wereld, die ze hartstochtelijk en humoristisch vertolken in voorstellingen vol muziek en prikkelende teksten. Een vurig theaterconcert, met prachtige teksten in de geest van de vrijgevochten Zweedse schrijfster Astrid Lindgren. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Muziekmiddag
14:30 Ammerstol, H. Zanenhuis. Sjaak van Buren verzorgt een muziekmiddag met als thema 'Evergreen'. Bezoekers kunnen bij aanmelding hun favoriete nummer(s) doorgeven. Sjaak zal ze deze middag dan ten gehore brengen. Kosten zijn 3 euro p.p. incl. koffie/thee, drankje. Aanmelden: (0182) 351880.

vrijdag 10 februari

Aan de slag met DigiD
10:00 Schoonhoven, bibliotheek, Spoorstraat 3A. In de bibliotheek van Schoonhoven wordt de korte cursus ‘DigiD aanvragen’ gegeven. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe DigiD wordt aangevraagd, hoe DigiD wordt geactiveerd en waarvoor DigiD kan worden gebruikt. Deelname is gratis, men hoeft geen lid van de bibliotheek te zijn. De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten op de vrijdagen 10 en 17 februari, 10.00-11.30 uur. Aanmelden: (0180) 669999/ info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl.

Pubquiz in Theater Concordia
20:30 Haastrecht, Theater Concordia. Tijdens deze Concordia-quizavond strijden teams om smakelijke en vermakelijke beloningen. Het theater is gevuld met 33 teams van max. vijf deelnemers (14+). Kaarten (à 25 euro per team) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

Flip Noorman zingt Tom Waits
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Flip brengt op eigenzinnige wijze de dronken pianoballades en het dumporkest van Tom Waits naar het theater. Hij bewees al een begenadigd vertaler van het werk Cohen te zijn; in dit programma doet hij er nog een schepje bovenop en is alles in het Nederlands. Flip zingt Waits… Hijs dat vod! Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

zaterdag 11 februari

Film Ome Cor in De Tuyter
16:00 Krimpen a/d IJssel, Theater de Tuyter, Nachtegaalstraat 8. De film Ome Cor is te zien in Theater De Tuyter. Ome Cor (gespeeld door Martin van Waardenberg) is een oud havenarbeider, die een tikkie gefraudeerd heeft met zijn arbeidsongeschiktheidsuitkering. Als dit aan het licht komt zijn de gevolgen niet te overzien. Uitkering foetsie, uit huis gezet, mot met zijn dochter en zelfs een taakstraf. Gaat het ome Cor lukken om zijn leven weer op de rit te krijgen? Kaarten: 10 euro via www.uitagendakrimpen.nl.

Opera2Day & New European Ensemble - De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Reis mee door de vele werkelijkheden van De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha. Een gloednieuwe opera naar de beroemde roman van Cervantes, met nieuwe muziek waarin ook een hoofdrol is weggelegd voor middeleeuwse muziek uit talrijke landen en culturen. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Blues Festival Concordia
20:15 Haastrecht, Theater en Grand Café Concordia. De bands Paardekooper, Long Way Blues en de Red Salmon Bluesband spelen op de negende editie van Blues Festival Concordia. Ze zijn verdeeld over drie podia. Het betreft een sta-concert. Kaarten (à 15 euro) zijn te bestellen via de website van Theater Concordia.

zondag 12 februari

Thomas Beijer - Klassiek op zondag
12:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Thomas Beijer is pianist, componist, schrijver en animatietekenaar en is dus met recht een multitalent te noemen. Ook won hij de Nederlandse Muziekprijs 2022. Een uitgelezen kans om hem ook in Gouda te bewonderen want hij heeft al een uitnodiging voor het Concertgebouw op zak. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Concert Gouda's Liedertafel
14:00 Haastrecht, Hervormde kerk. Mannenkoor Gouda’s Liedertafel geeft een jubileumconcert. In het programma werken als Das Morgenrot uit 'Nabucco' van G. Verdi, Wolga Ei Oechnjem van Sj. Djesachar, delen uit Deutsche Messe van Fr. Schubert en Abendfrieden van Fr. Schubert. Verder moderne muziek zoals Wonderful World, Jacobs ladder, Rivers of Babylon, If I only had time en Conquest of Paradise. Toegang: 10 euro (tot 18 jaar gratis). Kaarten zijn te koop op www.liedertafel.nl, via 06-27197357 of aan de kassa (alleen contant).

Muziek Café met Coen en Leela
15:00 Krimpen a/d IJssel, Theater De Tuyter, Nachtegaalstraat 8. Het akoestische duo Coen & Leela uit Ammerstol is al enige tijd actief op de amateurpodia in de regio. Hun intieme Nederlandstalige luisterliedjes gaan over persoonlijke thema's als liefde, eenzaamheid en hoop. Zondag 12 februari treden ze op in de foyer van De Tuyter. Kaarten: 7,50 euro via www.uitagendakrimpen.nl.

maandag 13 februari

Valentijns high tea
14:00-16:00 Schoonhoven, Oranjeplaats 45B. WelZijn Krimpenerwaard verzorgt een Valentijns high tea. Kosten: 7,50 euro. Aanmelden tot 10 februari: 085-0662370/n.zaidi@welzijnkrimpenerwaard.com.

dinsdag 14 februari

Open eettafel
11:30-13:00 Stolwijk, Het Kwartier. Op Valentijnsdag staat de maandelijkse open eettafel in Stolwijk in het teken van de liefde. Deelnemers worden uitgenodigd om hun 'geliefde' (man/partner of een vriend/vriendin) mee te nemen om mee te eten. Kosten: 8,50 euro p.p. Aanmelden: mohema@hetnet.nl of (0182) 342763.