Stolwijk de schlemiel; FC Perkouw maakt indruk

regio • Stolwijk verloor in en tegen Zwammerdam, de ploeg met de minste verliespunten in 4B, met 1-0 via een makkelijk gegeven strafschop drie minuten voor tijd. 

"Noem het maar het geluk van de koploper,” sprak Stolwijk-trainer Marco Lange. "We waren in fasen van de wedstrijd zeker niet minder."

Mark Plug zag voor rust zijn inzet tegen de onderkant van de lat eindigen. In de tweede helft kregen beide teams weinig kansen en leek de wedstrijd in 0-0 te eindigen. Tot de benutte strafschop dus.

FC Perkouw speelde een puike wedstrijd bij SCH’44. De ploeg uit Berkenwoude won met 0-1, dankzij een treffer van Kevin Gutink in de 70ste minuut. Stef de Goede was de aangever. 

Perkouw moest diep gaan om zich de sterke tegenstander uit Harmelen van het lijf te houden en loerde op de omschakeling. Na de 0-1 van Gutink werd het elftal nog verder teruggedrongen, maar overleefde het de belegering met verve.

Verrassend
Hekkensluiter SPV’81 versloeg verrassend Gouda met 1-0 en krijgt de twee ploegen boven zich: Cabauw en Stolwijk, die beide verloren, weer in zicht. "We begonnen scherp om zo middenmoter Gouda te verrassen,” aldus SPV-trainer René Eyra. "Dat pakte goed uit. Lex van Maurik nam de bal uit een hoekschop van Ivo Sluijs in een keer op zijn pantoffel en schoot via de onderkant van de lat raak. Deze opsteker gaf ons zoveel moraal, dat we nog meer kansen konden creëren. In de afronding lieten we het helaas afweten. Gouda kwam tot een aantal speldenprikken. In de tweede helft miste Stijn Achterberg twee grote kansen. Gouda deed gelukkig hetzelfde. Hopelijk blijft deze flow nog even hangen.”

Prooi
Cabauw verloor op eigen veld met 0-1 van Be Fair uit Waddinxveen. De kansen die de thuisclub kreeg, waren een prooi voor de uitstekende doelman van de gasten. 

"Beide ploegen verdienden het niet om te winnen”, was het oordeel van Cabauw-trainer Herman Verrips. "Veel kansen waren er niet. Jammer dat Be Fair er wel eentje benutte, toen beide elftallen met tien man speelden. De ruimtes werden groter en dat vrat energie. De ploegen onderin staan nog dicht bij elkaar. We staan er niet goed voor, maar we geven de moed niet op.”

Gouderak speelde zeker niet zijn beste wedstrijd tegen DVC, maar het elftal van trainer Wynoud Slegtenhorst won wel met 2-1. 

“En dat maakt veel goed”, grijnsde de coach, die Aaron van Adrichem en Yuri Kool de productie zag verzorgen. “We hebben het ons eigenlijk te moeilijk gemaakt. In de eerste helft kregen we een ‘hele ris’ aan scoringskansen, maar dat leverde niet meer op dan de openingstreffer van Aaron. Daarna maakte DVC nog gelijk en moesten we opnieuw aan de bak. Gelukkig liep het goed af.”