Spirit en Haastrecht winnen in slotfase

rotterdam • Dankzij late goals van Lucas Bos en Tjerk de Kogel wist Spirit het taaie Alexandria’66 met 0-2 te verslaan en verstevigde het zijn subtoppositie in de tweede klasse. Beide teams maakten er een gelijkopgaande wedstrijd van, die eigenlijk geen winnaar verdiende. Lucas Bos dacht daar anders over. Tien minuten voor tijd tikte hij een voorzet van ploeggenoot Haluwela binnen. Enkele minuten later vond ook Tjerk de Kogel het net.

Haastrecht won thuis met 4-3 van Arkel, dat aan de leiding ging in de tweede periode. In de gelijkopgaande eerste helft opende Rogier Schröder de score. Na de pauze draaide Arkel de rollen om en nam een 1-2 voorsprong. De thuisploeg ging goed om met deze tegenslag. Schröder was op dreef en scoorde nog twee keer kort na elkaar.

Het werd weer gelijk toen Haastrecht-doelman Rob de Wit de bal bij een uittrap tegen een speler van Arkel aanschoot. Daaruit volgde de 3-3. In blessuretijd kreeg Haastrecht via aanvoerder Stephan Bakker loon naar werken: 4-3.