Dilettant weet weer wat winnen is

ottoland • VVAC had het betere van het spel, maar het was Dilettant dat er in Ottoland met de punten vandoor ging. De ploeg van trainer Edward Knook zegevierde met 1-2 en was na afloop de koning te rijk.

“Deze overwinning ligt in het verlengde van hoe we de laatste week voor de winterstop en de periode daarna hebben beleefd als groep”, zag Knook. “De sfeer zit er weer goed in. En zo’n driepunter maakt het nog eens extra gezellig.”

Dilettant kwam nog voor rust op 0-1 dankzij een treffer van Lennaert van der Linden, die raak kopte na een puntgave voorzet van Jimmy Koning. Na de pauze bepaalde Michael Vredenborg de stand op 0-2. Daarna kwam VVAC nog terug tot 1-2 en moest Dilettant een hectische slotfase zonder kleerscheuren zien door te komen. Dat lukte, waardoor de eerste competitieoverwinning een feit is.

Bergambacht verliest degradatieduel

bergambacht • Bergambacht verloor op eigen veld na een 1-0 voorsprong met 1-2 van SC Everstein uit Everdingen.

Beide ploegen maakten er een sportief duel met veel passie van. De prima leidende arbiter liet doorspelen waar het kon. "Het was van beide kanten geen goed voetbal,” erkende Bergambacht-trainer Jeffrey de Groot.

Vlak voor rust kwam Bergambacht op voorsprong via Max Bakker. In de tweede helft maakte Everstein snel gelijk en het zag er lange tijd naar uit, dat beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt. In de slotfase tastte Bergambacht-doelman Stephan van der Waals echter mis bij een voorzet vanaf de zijkant, waarna een aanvaller van Everstein de bal voor het intikken had. De Groot: "Dat was jammer, maar ik verwijt niemand iets. Er is keihard gewerkt.”