• Lia van Leenen (l) en Rinelle Terlouw: plezier met Sabroso.
• Lia van Leenen (l) en Rinelle Terlouw: plezier met Sabroso. Foto: Jan Timmer

Popkoor Sabroso zoekt nieuwe aanwas

Algemeen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Het Ouderkerkse popkoor Sabroso kan wat versterking prima gebruiken. Iedereen die van zingen houdt is welkom.

“Het prettige van ons koor is dat je geen zangervaring of kennis van het notenschrift nodig hebt om lid te worden”, vertelt Rinelle Terlouw, sinds de oprichting in 2016 lid van Popkoor Sabroso. “Enthousiasme is genoeg. Je krijgt er veel gezelligheid en ontspanning voor terug.”

“Klopt helemaal”, weet Lia van Leenen, net als Rinelle bestuurslid van Sabroso. “Iedereen vanaf 18 jaar is welkom bij ons. Oók mannen nodigen we van harte uit om mee te komen doen.”

Sabroso zingt een uiteenlopend Nederlands- en Engelstalig repertoire van ABBA tot en met Adele en van Robby Williams en Suzan en Freek. “We oefenen thuis onze zangpartijen aan de hand van MP3-bandjes”, vertelt Lia. “Op dinsdagavond tijdens de repetitie bundelen we alles samen. Dat is elke keer weer een fantastisch moment.”

Nieuwe toeloop
Popkoor Sabroso telt momenteel twintig leden. “We zijn wat gekrompen vanwege de coronaperikelen”, zegt Rinelle. “Vandaar dat we wat nieuwe toeloop goed kunnen gebruiken. Voor iedereen die het leuk lijkt om in een levendig en modern koor te komen zingen is dit hét moment om zich aan te sluiten. Per 6 februari namelijk hebben we de beschikking over een nieuwe dirigent: Gertjan Essenstam. We verwachten veel van de samenwerking met hem. Hij heeft veel ervaring met koren en zelfs een orkest, arrangeert en componeert zelf muziek en schrijft er over in vakbladen. Kortom: een heel inspirerende persoon waarmee we een nieuwe fase ingaan in ons zesjarig bestaan. We verheugen ons enorm op zijn entree.”

Belangstelling voor zingen bij Popkoor Sabroso? Lia van Leenen en Rinelle Terlouw kunnen zich een dergelijk enthousiasme goed voorstellen. “We repeteren elke dinsdagavond van 20.00 tot 21.30 uur in De Drie Maenen te Ouderkerk”, aldus Lia. “Mensen die zich willen aanmelden of meer informatie wensen, kunnen mailen naar popkoorsabroso@gmail.com of bellen met 06-43108690 of 06-38789658.

Jan Timmer