• Het G-Carnavalsfeest is terug.
• Het G-Carnavalsfeest is terug. Foto: PR

Weer G-carnavalsfeest in Koetshuis Krimpen aan de Lek

Algemeen

KRIMPEN A/D LEK • Dat het een volle bak en een gezellige boel wordt op vrijdag 10 februari tijdens het G-carnavalsfeest in ‘t Koetshuis te Krimpen aan de Lek is eigenlijk een zekerheid. “Al binnen vier minuten is het volop polonaise”, weet medeorganisator Ian den Besten uit ervaring.

Het is alweer drie jaar geleden dat de laatste versie van het carnavalsfeest voor mensen met een verstandelijke beperking op de rol stond.

Veel gebeurd
“In de tussentijd is er veel gebeurd”, zegt Ian den Besten, refererend aan de corona-periode, waar zeker ook mensen met een verstandelijke beperking veel last van hadden. Ook voor Den Besten en zijn vrienden/compagnons Erik Lankhaar en Roland Geelen veranderde er veel. “We organiseerden tot dan toe met Cross Events flink wat feesten, maar moesten daar noodgedwongen een punt achter zetten en ons concentreren op werk. We hebben daarom alle events geskipt, behalve die ene: het G-carnaval, want die ligt ons alle drie enorm aan het hart. Dat heeft alles te maken met de doelgroep: stuk voor stuk mensen met en voor wie je probleemloos een geweldig feest kunt bouwen. Dat gaan we dan ook doen op vrijdag 10 februari.”

Het moet een spektakel met alle ‘toeters en bellen’ worden, vervolgt de organisator: “Dankzij sponsoring van verschillende bedrijven kunnen we het feest gratis aanbieden. Dit inclusief drie consumpties, een hapje tussendoor voor iedere bezoeker, een bijpassende aankleding van de zaal en goede dj’s.”

Blijdschap
Het Crossover-team verwacht zo’n 120 G-ers en hun eventuele begeleiders in de grote zaal van het tot carnavalspaleis omgetoverde Koetshuis van eigenaar Anton de Wilde.

“Het leeft enorm”, weet Ian den Besten. “Maar dat geldt niet alleen voor de G-ers, hoor. Ook wij kunnen bijna niet wachten tot het 10 februari 19.30 uur is. Die gezelligheid, de blijdschap, de lol met elkaar; we kijken er naar uit. Vandaar dat we deze happening weer heel graag op touw zetten. We zien het als pure ontspanning.” 

Mensen met een verstandelijke beperking die het G-carnaval willen komen meemaken kunnen zich aanmelden bij gcarnavalkrimpen@gmail.com of arjenne.tw@gmail.com. “Het advies is om niet te lang te wachten, want vol is vol en zonder reservering heb je geen toegang”, aldus Den Besten.

Jan Timmer