• Erwin de Groot (r) was de uitblinker bij Lekkerkerk.
• Erwin de Groot (r) was de uitblinker bij Lekkerkerk. Foto: John Wijntjes

Lekkerkerk troeft Schoonhoven af

Sport

SCHOONHOVEN • Schoonhoven verloor met 1-2 van een sterker Lekkerkerk. Pas in de slotfase wist de thuisploeg -met negen man nota bene- de bezoekers onder druk te zetten.

“We zijn duidelijk afgetroefd op agressie en mentaliteit,” verklaarde Schoonhoven-trainer Mark Weel na afloop. “Als het met mooi voetbal niet lukt, dan moet je de grens opzoeken en dat lieten we na.”

Lekkerkerk had aanvankelijk wel de juiste mindset om Schoonhoven te bestrijden. Op het middenveld heersten de hardwerkende Mike van Gent, die vele ‘vuile’ meters maakte en routinier Jeffrey Altheer. In de spits werkte Rick Looren de Jong -afkomstig van Ammerstol- zich een slag in de rondte.

Uitblinker bij Lekkerkerk was echter Erwin de Groot, die met een fraaie eindpass Faybian Hertstein in staat stelde voor rust de score te openen. In de tweede helft schoot hij een strafschop, gegeven na een ongelukkige handsbal van Rogier Peltenburg, via de handen van de Schoonhovense sluitpost Mathijs Bot tegen de touwen.