• Rosa wil kinderen al op jonge leeftijd enthousiast maken voor dansen.
• Rosa wil kinderen al op jonge leeftijd enthousiast maken voor dansen. Foto: Dirk Molenaar

Met kids op dans-ontdekkingstocht

schoonhoven • Dansen met een thema prikkelt de verbeelding van jonge kinderen. Sinds kort neemt dansjuf Rosa kids mee op ontdekkingstocht.

Vorige maand werden kinderen tijdens het Sinterklaasfeest bij Welzijn Krimpenerwaard vermaakt en tot dansen aangezet door Rosa Kruisselbrink-Klever (31). 

“Dat was mijn eerste optreden als dansjuf”, vertelt ze enthousiast. Op de Willem de Zwijger-scholengemeenschap zat ze in de eerste lichting van de dansgroep Challenge. “De passie voor dansen die ik al had, is daardoor verder aangewakkerd. Hierna heb ik de dansacademie gedaan.” Een pittige opleiding, die vooral fysiek veel van haar vroeg. Het studeren sloot ze af met een jaar Pabo om zich verder te bekwamen in het lesgeven. “Als docent wil ik iets leuks verzinnen, het overbrengen op leerlingen en ze plezier geven."

Vliegende start
Haar carrière kreeg een vliegende start bij Studio Younik in Schoonhoven. Ze stopte hiermee toen ze zwanger werd. Vervolgens gooide corona roet in het eten. Daarom besloot Rosa om een aantal dagen per week in de zaak van haar ouders -De Favoriet (schoenen en lederwaren), aan de Haven 73- te gaan werken. “Eigenlijk ontstond dit al eerder, omdat het lesgeven vooral in de middag en avond was. In de ochtend had ik dan tijd om in de winkel te helpen.”

Met een eigen kind in de peuterleeftijd begon het afgelopen jaar weer te kriebelen. "Mijn hart ligt bij dansen met peuters en kleuters, daar wil ik verder mee”, licht Rosa haar besluit toe om zelfstandig dansjuf te worden. Hierbij werd ze geïnspireerd door haar man Joël, die in de ouderenzorg met dementerenden werkt. "Hij heeft de instagrampagina ‘Bewegen.is.Leven' met tienduizenden volgers. Op een leuke en speelse methode laat hij ouderen bewegen. De manier waarop ik de kinderen benader, wijkt niet veel af van hoe hij dat doet bij dementerende volwassenen.”

Deze maand is de eerste reeks van vijf lessen gestart op de maandagmorgen bij De Waardse Kids, Marconiplein 1. In de nabije toekomst wil Rosa dit uitbreiden naar dansworkshops en inspiratiesessies voor juffen en meesters op de basisscholen. Op maandag 5 maart start een nieuwe cursus van vijf sessies voor kinderen van anderhalf tot drie jaar. Opgeven kan via dansjufrosa@hotmail.com. Zie ook haar instagrampagina ‘dansjufrosa'.

Dirk Molenaar