Beschadigd ponton weggehaald

schoonhoven • Het ponton waaraan partyschip Thalassa in Schoonhoven normaal gesproken ligt aangemeerd is donderdag, inclusief bijbehorende brug van 25 meter, door een kraanschip ontmanteld. Het wordt weggebracht naar een scheepswerf, om daar te worden opgeknapt. 

Aan het ponton, aan de Lekdijk-West, ontstond schade nadat een vissersboot er in de nacht van 9 op 10 november 2022 tegenaan voer.  

Krom
Tegenvaller donderdag tijdens de werkzaamheden aan de drijvende steiger was de constatering dat de ankerpalen krom waren, waardoor ze niet verwijderd konden worden. Duikers moesten er aan te pas komen om de klus te klaren.

Niet ideaal
Michel Dannis namens Rederij Thalassa: “Op de scheepswerf wordt het ponton vervolgens gerepareerd. Voor de kromme ankerpalen komen twee nieuwe. Het was de planning dat het werk één week zou duren, maar dat zal nu vanwege de kromme palen wel uitlopen. Die moeten namelijk op maat worden gemaakt. In de tussentijd meren wij af op de twee palen even verderop. Niet ideaal, maar het is niet anders.”