Nieuwe editie ‘Ontdek je Talentdagen’

regio • Arbeidsmarktregio Midden-Holland organiseert op woensdag 8 en donderdag 9 februari een nieuwe editie van de ‘Ontdek je Talentdagen’. Inwoners van de gemeente Krimpenerwaard die een stap willen maken naar (ander) werk zijn welkom.

Maya van Es is blij dat de Ontdek je Talentdagen drie keer op het programma staan in 2023. “We merken dat onze laagdrempelige aanpak veel bezoekers trekt. Zij vinden het vaak nog een te grote stap om direct te solliciteren. Ze zijn wel toe aan ander werk, maar kunnen hierbij wat hulp gebruiken. Of neem herintreders dan wel zij-instromers die willen onderzoeken waar ze goed in zijn of in welke branche ze willen werken. Iedereen is welkom.”

Woensdag 8 en donderdag 9 februari worden de kandidaten op de rode loper in Gouda ontvangen. Maya van Es: “We bieden een interactief werkoriëntatieprogramma. Bezoekers doen de Ontdek je Talent-test, nemen met een VR-bril een virtueel kijkje in een werkomgeving, doen een cv-check, krijgen haar- en kledingstyling en kunnen meedoen met een fotoshoot voor een professionele profielfoto. Bij de workshop ‘Hoe presenteer ik mezelf’ krijgen ze tips, trucs en vooral zelfvertrouwen om goed voorbereid op gesprek te gaan bij een werkgever.” 

Deelnemers kunnen zich eventueel ook aanmelden voor ‘BinnenKijken bij Bedrijven’, dat van 13 t/m 17 maart gepland is. Meer informatie: www.wspmiddenholland.nl


Replica kerk krijgt vaste plek

lekkerkerk • De stenen replica van de Grote- of Johanneskerk in Lekkerkerk heeft onlangs een vaste plek in de kerk gekregen. Het aan de gemeenschap geschonken beeld van kunstenaar P.A. van der Velden stond eerder enkele maanden ter bezichtiging in de etalage van een winkel en de bibliotheek in Lekkerkerk.