Afbeelding
Foto: aangeleverd

Naam: Virginia van Reijen. Leeftijd: 27 jaar. Woonplaats: Oudewater. Beroep: buitenspeelse opvang Yellowbellies.

Virginia heeft zin in de Stem van de Waard: “Het lijkt me leuk om door middel van een wedstrijd -waarin een coach en jury kritisch naar me kijken- te leren wat mijn stem nu precies kan. Ik denk dat de combinatie van tips, de vrijheid op het podium, het leren van wat je ziet bij de andere deelnemers en het wedstrijdgevoel het beste in me naar boven haalt.”
De Oudewaterse is een druk baasje: “Ik zing, dans (verschillende stijlen), werk bij de Yellowbellies (‘buitenspeelse opvang’), geef dansles en ben moeder. Zolang ik me kan herinneren ben ik met muziek bezig.”

Ze staat tijdens de ‘Stem van’ niet voor het eerst op het podium. “Maar het ging dan met name om leerlingconcerten, bijvoorbeeld vanuit het Muziekhuis in Oudewater of het Cultuur Station in Schoonhoven. Ook heb ik weleens een rol gehad in een amateurmusical.”
Ze heeft een hele brede –‘cliché, cliché’, zegt ze lachend- muzieksmaak: “Ik luister van jaren 60-muziek tot aan heftige Franse rap en van vrolijke Spaanse zomersongs tot verdrietige klassieke stukken. Bands en artiesten die ik hoog heb zitten, zijn onder andere The Doors, Fleetwood Mac, Billie Eilish en Lady Gaga. Het beste/mooiste concert waar ik ooit geweest ben was dat van de Dirty Daddies.”
Ze hoopt ooit in een band te zingen en daar optredens mee te doen. "Ik kijk in ieder geval met veel enthousiasme uit naar de volgende ronde(n) van de Stem.”