Afbeelding
Foto: Janet de Graas

Naam: Key Heijnis. Leeftijd: 18 jaar. Woonplaats: Krimpen aan de Lek. Beroep: loopt stage bij popodium Baroeg in Rotterdam.

Key vindt het 'geweldig' om mee te doen aan de Stem van de Waard. "Mooi dat ik deze kans krijg. Ik wil gewoon heel graag meer ontdekken op zanggebied en er verder mee komen. Het zou natuurlijk geweldig zijn als ik wat herkenning hierna krijg, maar het is meer voor mezelf, zodat ik eindelijk verder ga met het gene waar ik van hou."

Naast zingen houdt Key van dansen. "Ik maak ook graag kleding en vind het super leuk om te haken." Zingen doet hij al van kleins af aan. "Ik heb vaak in de kerk gezongen, bijvoorbeeld met Kerst. Ook had ik een solo in de eindmusical op school. Vroeger heb ik wat kunnen opnemen in een muziekstudio. Hiernaast twee jaar zangles gehad en de rest mezelf aangeleerd door te oefenen en naar andere artiesten te kijken." Ook volgde hij pianoles, al weet hij niet meer voor hoelang, "omdat ik uiteindelijk er geen aandacht meer voor had, maar ik zou het graag weer oppakken. Ik zou het ook gaaf vinden om gitaar of viool te kunnen spelen."

Hij is 'extreem' fan van de Kpop groep Stray Kids. "Al vijf jaar. Zij zijn mijn grootste idolen, want ik zou net als hen ook graag zang willen combineren met dans en mijn eigen geproduceerde nummers spelen. De manier hoe Lady Gaga en Melanie Martinez optreden vind ik ook heel inspirerend."

Over de toekomst: "Het zou geweldig zijn om kleine concerten te kunnen geven later of echt volledig muzikant te worden. Om mensen te kunnen raken met mijn stem. Ik werk er hard voor."