• Het plaatjesboek.
• Het plaatjesboek. Foto: Nico Holdermans

Presentatie plaatjesboek ‘Ouderkerk, een dorp met een rijke historie’

Algemeen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL • In de Drie Maenen werd dinsdag het boek ‘Ouderkerk, een dorp met een rijke historie’ gepresenteerd. Henk Vergeer, van supermarkt Plus Vergeer, overhandigde het eerste exemplaar aan wethouder Ria Boere.

Tijdens de bijeenkomst met Plus-medewerkers, het bestuur van ‘Ouderkerck op d’IJssel’ en overige belangstellenden vertelde eindredacteur Arie Jan Meijer dat Henk Vergeer met het verzoek om dit boek samen te stellen bij de historische vereniging kwam. Dit leidde tot het samenstellen van een werkgroep, die twee jaar aan het boek heeft gewerkt.

Compleet beeld
In de uitgave kunnen in totaal 324 stickerfoto’s over de geschiedenis van Ouderkerk aan den IJssel geplakt worden. Daarnaast zijn er 81 grotere foto’s afgedrukt. Met zestien hoofdstukken en ruim vierhonderd foto’s geeft het boek een compleet beeld van de Ouderkerkse geschiedenis in de 20ste eeuw.

Bij elke 10 euro aan boodschappen die bij Plus Vergeer besteed wordt, ontvangen klanten vier stickers. De actie duurt twaalf weken. Om het album zoveel mogelijk compleet te maken wordt na afloop van de actie een ruilbeurs georganiseerd in de Drie Maenen.

Als dank voor hun inzet kregen de leden van de werkgroep een exemplaar van het boek, een bos bloemen en een boodschappenpakket. Ook ontving de historische vereniging van Henk Vergeer een cheque van 500 euro.