• Bigband Vals Plat tijdens een eerder optreden.
• Bigband Vals Plat tijdens een eerder optreden.

Gratis swingen met bigband Vals Plat

Algemeen

LEKKERKERK • Van Abba tot Stevie Wonder en van Frank Sinatra tot Amy Winehouse: bigband Vals Plat laat Lekkerkerk swingen op zaterdag 11 februari. 

Misschien wel het meest verrassende aan het concert van Vals Plat in Sportcafé de Bakwetering te Lekkerkerk is dat het publiek op reservering gratis toegang heeft.

“Een bewuste keuze”, zegt Lekkerkerker Dirk Koorevaar, trombonist en één van de vijftien leden van de swingende formatie. “We willen iedereen de gelegenheid bieden om kosteloos te komen genieten van een leuke avond vol dansmuziek, mooie popsongs en ballads vanaf de jaren zeventig tot nu. Wel plaatsen we in de zaal een doos waar de mensen een vrijwillige donatie in kunnen doen en vooraf reserveren is verplicht. Dit in verband met de beperkte ruimte.”

Verjonging
“Het is erg leuk om straks weer eens terug te zijn in Lekkerkerk,” zegt Steef Bos, Vals Plat-muzikant van het eerste uur. “Want oorspronkelijk komt onze bigband uit de Krimpenerwaard. Uit Ouderkerk om precies te zijn, want daar kwamen we als prille dertigers ooit bij de aan de IJsseldijk-Noord gevestigde veehouder Wim den Boer samen met het plan om muziek te gaan maken. Muziekervaring hadden de meesten van ons niet, dus namen we les aan de muziekschool in Krimpen aan den IJssel. We ontwikkelden ons uiteindelijk tot de bigband die we nu zijn. En we bestaan nog steeds, na ruim 35 jaar, met dank ook aan de gedeeltelijke verjonging. Zo zijn onze zanger Pepijn en zangeres Laura allebei twintigers.”

Genieten
Laura Timmer sloot zich enkele jaren geleden aan bij Vals Plat. “Het bevalt me prima”, zegt de Lekkerkerkse. “Ik geniet vooral van de repetitieavonden met al die goede muzikanten om me heen. Ook is het onderling erg gezellig, dat is natuurlijk eveneens belangrijk. Ik verheug me op 11 februari. We gaan er een mooie avond van maken met hopelijk een volle dansvloer.”

Voor de avond met Vals Plat is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Tickets kunnen gereserveerd worden via telefoon/whatsapp 06-19923476 of per e-mail: valsplatdeband@outlook.com.