• De ondernemers bijeen.
• De ondernemers bijeen.

Ondernemers genieten van nieuwjaarsdiner in ‘De Proefstand’

Zakelijk

KRIMPEN AAN DE LEK • Het nieuwe jaar bij Ondernemerskring Krimpenerwaard, afdeling Lekkerkerk/Krimpen aan de Lek, werd afgetrapt met een diner in het onlangs geopende restaurant De Proefstand.

In deze nieuwe, inspirerende omgeving van kringlid Marike van Cappellen, op het Zaageiland in Krimpen aan de Lek, lieten de ondernemers zich trakteren op diverse streekproducten.

Samenwerking
Voor en tussen de gangen door werd er gesproken door bestuurslid Sebastiaan Wink en programmamanager Jos Huizinga. Dit jaar wordt ingezet op een nog betere samenwerking tussen de drie O’s (overheid, onderwijs en ondernemers), waarbij het leerwerktraject een belangrijke rol inneemt.

Machinefabriek
Marike van Cappellen, inmiddels de vijfde generatie op de Zaag 55, nam de bezoekers mee in de geschiedenis van machinefabriek Bolnes, waarin nu restaurant De Proefstand is gevestigd.

Een Bolnes-motor uit 1909, de eyecatcher in het restaurant, is een overblijfsel van de start van het bedrijf. De doorkijk naar de hal achter het restaurant, waarin doordeweeks regelmatig gepensioneerde oud-Bolnes medewerkers sleutelen aan de oude motoren, maakt nieuwsgierig naar de vele verhalen die over deze locatie te vertellen zijn.

Aan tafel was er, naast genieten van het diner, voldoende tijd om te netwerken. 

Wie meer wil weten over Ondernemerskring Krimpenerwaard: www.okkrimpenerwaard.nl