Claudia Pouw is 'Schoonhovenaar van het Jaar'

schoonhoven • Uit bijna dertig genomineerde kandidaten is zaterdag Claudia Pouw (52) verkozen tot Schoonhovenaar van het Jaar. 

“Er werd mij gevraagd om hier even na vier uur wat bittergarnituur te brengen”, stamelt een nog beduusde Claudia. “Leuk dat de ‘Engel op locatie’ dat mag verzorgen, dacht ik. Geen moment heb ik aan de nominatie gedacht. Zelfs toen ik binnenkwam drong het nog niet tot me door. Pas toen ik gevraagd werd om vooraan plaats te nemen had ik het in de gaten. Het gaat om mij”, schatert ze.
Juryvoorzitter Dick de Cloe: “Het is in deze roerige tijd goed om stil te staan bij mensen die zich belangeloos inzetten voor anderen. Vandaag zetten we daarom een vrijwilliger in het zonnetje.” De jury was het binnen één discussieronde eens wie de opvolger moest worden van Hans Bleijenberg, de winnaar van 2021.
Claudia Pouw zet zich in voor het jaarlijkse Sinterklaasfeest, inclusief activiteiten als bijbehorende voorstellingen in het Arto Theater en een pietendisco, en is actief bij Stichting Spomuza en vv Schoonhoven. Bescheiden als ze is benadrukte ze dat ze al deze activiteiten niet alleen doet. "Voor de intocht van Sinterklaas hebben we een groep van zo'n dertig vrijwilligers. In de loop van augustus beginnen de voorbereidingen, die doorlopen tot in december. In die periode zijn we ook heel hecht met elkaar.”

Een bos bloemen, oorkonde en een door edelsmid Gabri Schumacher gemaakte zilveren stadssleutel waren haar deel als winnares.

Dirk Molenaar