Leergeld helpt bijna 1700 kinderen: 'Dankbaar'

krimpen a/d ijssel • Stichting Leergeld Hollandsche IJssel heeft in 2022 1677 kinderen geholpen. In totaal is 3238 keer de helpende hand toegestoken. Dat is ruim de helft meer dan het jaar daarvoor.

In 2022 heeft de stichting vele giften ontvangen, geeft voorzitter Paul van den Eijnden aan. “Bedrijven en donateurs die bij ons bekend zijn hebben wij persoonlijk kunnen bedanken. Het hele jaar door hebben wij giften ontvangen, maar december spant de kroon. Met name van veel particulieren hebben wij in deze maand giften gekregen, waarbij opvallend vaak de 190 euro voor energiecompensatie werd overgemaakt op onze bankrekening.”

Van den Eijnden en zijn medebestuursleden zijn alle schenkers erkentelijk voor hun financiële steun. “Het liefst zou ik ze persoonlijk bedanken, maar ik hoop dat de gulle gevers dit bericht lezen. Wij hopen ook in 2023 weer op de warme steun te mogen rekenen.”

Leergeld steunen kan door een donatie over te maken op rekeningnummer NL85 RABO 0132 5416 53.  

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel helpt kinderen van 4 tot en met 17 jaar, waarvan de ouders niet meer inkomsten hebben dan 120 procent van het wettelijk sociaal minimum. Het motto van de stichting is dat alle kinderen moeten kunnen meedoen. De Stichting realiseert dat door onder andere het verstrekken van een fiets aan kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan, een laptop aan kinderen vanaf groep 7, Squla en WRTS, zwemles, schoolspullenpas of een aanvulling op het Jeugdfonds Sport & Cultuur. 

Leergeld wordt ondersteund door de gemeenten Capelle- en Krimpen aan den IJssel en Zuidplas, bedrijven en particuliere schenkers.