• Werk van Janke Deelman.
• Werk van Janke Deelman. Foto: aangeleverd

Janke Deelman: 'Een creatieve reis'

krimpen a/d ijssel • In de door de Vereniging Krimpener Kunstwaard georganiseerde tentoonstelling in ontmoetingscentrum De Tuyter in Krimpen aan den IJssel exposeert Janke Deelman haar schilderijen en collages vanaf 31 januari t/m 26 maart.                Jankes kleurrijke werk is zeer gevarieerd, van realistisch via een intensieve zoektocht naar collages en zelfs abstract, vandaar de titel 'Een creatieve reis'. 

Door de jaren heen komen vooral kippen terug in haar werk. Ze geeft haar kippen vaak menselijke eigenschappen om zaken en situaties die haar dwars zitten of raken vorm te geven. Haar werk heeft, in tegenstelling tot superrealistisch werk, dan ook meerdere lagen. De kijker ontdekt, bij nadere beschouwing, steeds nieuwe aspecten in haar werk. 

Een deel van Jankes creatieve reis was het in beelden verwerken van haar jeugd in Liberia, West-Afrika. De serie, die ze daarvan maakte en die nog steeds groeit, kreeg de titel 'My African Roots'. Afrika en de Afrikaanse kleuren zitten in haar bloed.

De tentoonstelling omvat acrylschilderijen, collages van verhalend tot abstract en klein werk in de vitrines. Een 'sneak preview' is te zien door naar haar website te gaan: www.janke-creatief.nl.

De opening van de tentoonstelling is op zondag 5 februari om 15.00 uur.