Filmmarathon 'Novecento'

haastrecht • In Theater Concordia in Haastrecht is er zaterdag 28 januari een filmmarathon met de film 'Novecento' (1976).

In deze vijf (!) uur durende film van regisseur Bernardo Bertolucci ontstaat een vriendschap tussen landeigenaar Alfredo (Robert De Niro) en boerenzoon Olmo (Gérard Depardieu) tegen de achtergrond van het Italiaanse leven in de eerste helft van de 20e eeuw. De bewustwording van de boerenonderdrukking leidt tot de opkomst van het fascisme in Italië, waardoor de vriendschap op de proef wordt gesteld. De film is beroemd om de muziek van Ennio Morricone.

Voor deze filmmarathon zijn speciale luxe theaterstoelen gehuurd. Er zijn drie pauzes, waarbij in de tweede pauze een Italiaans buffet wordt geserveerd. De prijs is inclusief het eten en een drankje. Deze film wordt ingeleid door Jielis van Baalen, journalist en filosoof.

Concordia Filmmarathon begint zaterdag 28 januari om 15.00 uur. De film draait in Theater Concordia op groot scherm. Kaarten (à 39 euro) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.


Expositie in bibliotheek

ammerstol • In de bibliotheek van Ammerstol exposeert t/m half april Jolanda Milort. Zij toont schilderijen op doek met verschillende onderwerpen, maar ook haar op veren geschilderde werk is ruimschoots aanwezig. Waarvan ze zelf zegt: "Schilderen is leuk, maar schilderen op veren is apart. Het vergt concentratie omdat ze kwetsbaar zijn en je er zo doorheen prikt, dan heb je er niets meer aan. Schilderen op roofvogelveren is een echte uitdaging, ze zijn 'harig' zodat bijvoorbeeld de uil geruisloos kan vliegen om zijn prooi te verrassen." Jolanda is een echt buitenmens en vindt daar vaak de 'juweeltjes' (veren) die de natuur niet meer nodig heeft. De expositie is te bekijken tijdens de openingstijden van de bibliotheek.