• Leo van Veen met voor hem het Koninklijk en het Ministerieel Besluit.
• Leo van Veen met voor hem het Koninklijk en het Ministerieel Besluit. Foto: John Wijntjes

Notaris Van Veen gaat ‘gewoon’ door

lekkerkerk • “Ik haal nog zoveel voldoening uit mijn werk, dat ik graag nog een aantal jaren doorga”, zegt hij. “Alleen is er sinds 1 januari jongstleden wel een verandering gekomen in mijn status: ik ben nu ‘toegevoegd notaris’ in plaats van zelfstandig ondernemend notaris. Dat betekent dat ik in dienst ben getreden bij Lint Notarissen en mijn werkweek nu beperkt blijft tot zo’n dertig uur, overigens zonder dat dit ten koste gaat van de productiekracht. In de praktijk komt het er op neer dat ik in de ochtenduren van maandag tot en met vrijdag op onze vestiging in Lekkerkerk beschikbaar ben voor onze cliënten uit het dorp. Daarnaast houd ik een aantal middagen kantoor bij Lint Notarissen in Bergambacht ten behoeve van de clientèle van buiten Lekkerkerk.”

Bij deze nieuwe constructie snijdt het mes aan twee kanten, verklaart mr. Van Veen: “Onze cliënten kunnen er van op aan dat onze dienstverlening kwalitatief hoogwaardig blijft en ze terecht (blijven) kunnen op twee kantoren: in Lekkerkerk en in Bergambacht. Dichtbij huis dus, zoals men van ons gewend is geweest. Voor mij persoonlijk is het prettig dat werkweken van vijftig uur nu tot het verleden behoren. Ik word dit jaar 67 en merk dat ik meer behoefte heb aan vrij besteedbare tijd. Zo hebben mijn vrouw José en ik drie kleinkinderen. Het is heerlijk om opa te zijn en ze veel te zien. Daarnaast kan ik straks wat meer aandacht besteden aan mijn bestuursfuncties voor StreekFonds Krimpenerwaard en het nog te realiseren Hospice Krimpenerwaard.”

Sterk team
Leo van Veen prijst zich gelukkig met het sterke team van specialisten binnen Lint Notarissen in het algemeen en kantoor Lekkerkerk in het bijzonder, aangezien Lekkerkerk nog wel zijn uitvalsbasis is. “Dankzij onze kundige en gekwalificeerde medewerkers op divers notarieel terrein kan ik een aantal routinematige onderdelen van mijn werkzaamheden met een goed gevoel aan hen over laten, zonder dat dit ten koste gaat van mijn betrokkenheid. Uiteraard ben ik in alle fases daarna volledig beschikbaar en draag ik persoonlijk de zorg voor de juiste afronding ten behoeve van de cliënt. Met andere woorden: de cliënten mogen volledig rekenen op de dienstverlening die ons kantoor in de loop van de voorbije decennia zo’n goede naam heeft gegeven.”

Mr. Van Veen heeft al een lange loopbaan in het notariaat achter de rug. In 1974 trad hij als notarieel medewerker toe tot het kantoor van toenmalig notaris Sasburg te Lekkerkerk. Na afronding van zijn studie in Amsterdam begin jaren negentig, keerde Van Veen in 1994 in het Lekdorp terug om in 1998 de praktijk over te nemen. “Ik ben nu een kwart eeuw verder en nog altijd blij dat ik destijds de kans kreeg om me hier als notaris te vestigen”, zegt hij. “Dit dorp, de Krimpenerwaard, ze passen bij mij. Vanaf dag één heb ik me hier prettig gevoeld en een goed contact mogen hebben met mijn cliënten. Ik zou op basis van mijn pensionering kunnen stoppen met werken, maar vind het daarvoor nog te vroeg. Ik beleef er nog zo veel plezier aan. Het zijn de mensen voor wie en met wie ik werk die me mijn afscheid doen uitstellen.” 

Jan Timmer