• Marieke Slagboom.
• Marieke Slagboom. Foto: Janet de Graas

Naam: Marieke Slagboom. Leeftijd: 53. Woonplaats: Krimpen aan de Lek. Beroep: slager-traiteur/culinair medewerkster bij slagerij Sterrenburg.

Marieke zingt al sinds haar prille kinderjaren. "Al vanaf de dag dat ik mijn eerste woordjes kon zeggen. Tot op de dag van vandaag is dat niet veranderd. Ik zing wekelijks in mijn eigen muziekkamer annex studio. Kan echt niet meer zonder." In het verleden bespeelde ze ook verschillende instrumenten. "Ik ben begonnen met de blokfluit, daarna trompet, bugel en lyra, bij muziekvereniging Crescendo. Ook een beetje keyboard en wat akkoorden op de gitaar. Heb ook nog een jaartje zangles gehad in mijn jeugd."
In haar jongere jaren deed ze veelvuldig mee aan talentenjachten. "Met optredens in cafés en op feestjes en partijen verdiende ik een leuk zakcentje. Toen ik 18 werd, heb ik er een punt achter gezet. Had er geen tijd meer voor omdat ik op mezelf ging wonen. Ook was ik niet meer zo gedreven." Zingen is ze wel altijd blijven doen. "Sinds een jaar of twee treed ik weer op. Dit dankzij 'zang vriendin' Nikki de Hon. Zij is degene die mij uit mijn veilige muziekkamer weer het podium op trok. Ik mocht met haar band vele optredens beleven als achtergrondzangeres en heb daarnaast ook een aantal solo optredens gedaan. Zo kreeg ik de smaak weer te pakken." Het concept van de Stem van de Waard sprak haar direct aan. "Om in verschillende theaters te kunnen staan. Daarbij is het zingen met een live band natuurlijk te gek. Ik hoop stiekem via mijn deelname opgemerkt te worden door een band die nog een zangeres zoekt."