• Wieke Kruijthoff.
• Wieke Kruijthoff. Foto: Janet de Graas

Naam: Wieke Kruijthoff. Leeftijd: 29 jaar. Woonplaats: Schoonhoven. Beroep: gehandicaptenzorg.

Wieke is als ZZP'er bezig om een eigen onderneming als zangeres op te zetten. “Muziek in het algemeen en zingen in het bijzonder is mijn grootste hobby. Als kind heb ik een tijdje pianoles gehad. Als tiener heb ik in een koor gezeten en zangles gevolgd. Verder heb ik een cursus gevolgd, waarbij ik meer leer over het vak muziekproductie. Zo nu en dan treed ik wel eens op bij bruiloften of in de kerk.”

Kygo

Ze heeft zelf een niet zo specifieke muzieksmaak: “Zo vind ik het ene moment hele rustige muziek, zoals bijvoorbeeld van Katie Melua, leuk en het andere moment ga ik voor dance, zoals bijvoorbeeld Kygo.”

Ze gaat graag naar concerten, zoals enkele jaren geleden met vriendinnen naar het Sziget Festival in Boedapest. “Daar waren veel toffe artiesten, onder wie Kygo. Dat vond ik echt heel gaaf.”

Gelijkgestemden

Haar schoonouders en vriend brachten haar op het idee om mee te doen aan de Stem van de Waard. "Zelf had ik er nog niet van gehoord, maar het lijkt me heel leuk. Gelijkgestemden ontmoeten, ofwel mensen die net als ik gek zijn op zingen, vind ik ook tof. Ik ben bezig om mijn eigen muziek te leren componeren en te produceren. Ik hoop me daar verder in te ontwikkelen.”