• Gera Brand
• Gera Brand Foto: Janet de Graas

Naam: Gera Brand. Leeftijd: 27 jaar. Woonplaats: Streefkerk. Beroep: zelfstandig interieurontwerper.

Gera is sinds een jaar of acht ‘serieus met muziek bezig’: “Zo ben ik sinds een jaar zangeres van een Rotterdamse rockband, waarmee ik lekker veel optreed.” 

Zelf luistert ze graag naar artiesten/bands als Anouk, Fleetwood Mac, Pearl Jam, Dire Straits, Avril Lavigne, Bastille en Bløf. 

Gehuild en gedanst

Het mooiste concert waar ze ooit bij is geweest was ‘by far’ die van Fleetwood Mac op Rock Werchter (België). “Ik heb gehuild, gedanst en alles meegezongen. Toch jammer dat ik nu al weet dat ik het beste concert van mijn leven al heb meegemaakt.”
De vlotgebekte Streefkerkse doet mee aan de Stem van de Waard om zichzelf uit te dagen met een ander genre dan ze normaal zou zingen.

“Rock heeft mijn passie, maar ik wil toch ook wel eens weten of iets anders me ook ligt. Rustige ingetogen muziek misschien, zoals van Adele. En andere muziekliefhebbers ontmoeten, daar sta ik ook altijd wel voor open. Vandaar dat ik de knoop heb doorgehakt en graag meedoe. Ik heb er zin in.”

Zanglessen

Ze heeft zich het zingen zelf aangeleerd. “Ik heb een stuk of vijf zanglessen gehad, dat was het wel.”

Gera heeft verder geen grote dromen als artiest, ofzo: “Gewoon lekker zo vaak mogelijk op de planken staan met toffe muzikanten en een publiek dat het naar zijn zin heeft. Daar doe ik het voor.”