• Emy Broers.
• Emy Broers. Foto: Janet de Graas

Naam: Emy Broers. Leeftijd: 19 jaar. Woonplaats: Schoonhoven. Beroep: student/bijbaan in winkel en restaurant.

Emy is naar eigen zeggen al sinds haar geboorte 'geobsedeerd' door muziek, "maar sinds mijn achtste ben ik er pas écht mee bezig. Bij de Brassband heb ik cornet gespeeld. Daarna heb ik een poosje gitaarles gevolgd. Sinds mijn twaalfde zing ik enkel nog." Haar voorbeelden in de muziek zijn artiesten als Adele, Amy Winehouse en Spinvis. "Ik zing graag nummers van Adele omdat die goed bij mijn stem passen, plus ze zijn mooi."
Emy heeft al wat podiumervaring. "Toen ik nog cornet speelde hadden we soms optredens tijdens de feestdagen. Nu volg ik zangles bij het Cultuur Station in Schoonhoven, daar zijn een aantal keer per jaar leerling-concerten. De eerste keer dat ik dat moest doen was ik verschrikkelijk zenuwachtig, maar nu heb ik daar minder last van. Als ik het podium opstap heb ik nog wel de kriebels, maar als de eerste tonen van de muziek klinken zakt dat weg. Je moet je er overheen zetten."
Het optreden met een band bij de Stem van de Waard ziet ze als een uitdaging. "Ik doe mee op aandringen van mijn familie, gedwongen dus eigenlijk, maar vind het zelf ook heel leuk hoor. Wel spannend, maar ook heel vet om te doen. Naast een leuke ervaring doe ik mee om mezelf nog verder te ontwikkelen. Kijken hoe ver ik kan komen. Ik verwacht dat het heel leerzaam zal zijn. Het liefst zou ik de toekomst optreden met zelfgeschreven nummers. Of bekend worden met covers van bekende nummers."