Eerste paal voor multi- functioneel gebouw geslagen

krimpen a/d ijssel • In Krimpen aan den IJssel is woensdag de eerste paal geslagen voor het nieuw te bouwen multifunctionele gebouw waarin basisschool De Groeiplaneet, sportzaal de Populier en het kindcentrum van KindeRdam komen. Dit deed wethouder Wubbo Tempel samen met de leden van de stuurgroep.

De betrokken partijen Blick op Onderwijs, Synerkri, KindeRdam en gemeente Krimpen a/d IJssel vierden met dit officiële moment dat na twee jaar lang intensief samenwerken het nieuwbouwproject nu echt is begonnen.
De leden van de stuurgroep sloegen onder leiding van de wethouder de eerste heipaal. Ook stonden ze stil bij het samenwerkingstraject van de afgelopen jaren en de jaren die nog komen. ‘’Heel fijn dat we nu de echte eerste stap in ons Integraal Huisvestingsplan gaan zetten. En dat het gelijk zo’n prachtig gebouw wordt”, aldus wethouder Tempel.

De nieuwe sportzaal komt naast de huidige sportzaal aan de Populierenlaan. Deze wordt na de zomervakantie in gebruik genomen. Na het afronden van de nieuwe sportaccommodatie, wordt de huidige sportzaal gesloopt. Naast de nieuwe accommodatie wordt het pand voor basisschool de Groeiplaneet en het kindcentrum van KindeRdam gebouwd.

“De realisatie van dit nieuwbouwproject is de eerste in een reeks aan nieuwe schoolgebouwen en binnensportzalen”, geeft de wethouder aan. “Deze realiseren we in de komende jaren. De komende vijf jaar vinden nieuwbouwprojecten plaats van vier andere scholen en drie zalen. De planning hiervan is te vinden in het Integraal Huisvestingsplan (IHP) van de gemeente.”