• Albert Brand: 'De keuze is reuze...'
• Albert Brand: 'De keuze is reuze...' Foto: Jan Timmer

Uniek muziekproject voor volwassenen

lekkerkerk • Volwassenen die willen (her)ontdekken hoe leuk het is om samen muziek te maken: op die groep richt Muziekvereniging Lekkerkerk zich met een uniek muziekproject, dat tien lessen van elk twee uur omvat en voor iedereen toegankelijk is.

"De eerste tien aanmeldingen zijn al in the pocket", vertelt Albert Brand, één van de initiatiefnemers van het project. "Dat is een veelbelovend begin, Maar er kunnen natuurlijk nog meer deelnemers bij. Om mee te doen hoeft men geen ervaring met een muziekinstrument te hebben of noten te kennen. Belangstellenden mogen bij ons een instrument van hun eigen voorkeur leren bespelen. Zij worden daarin enthousiast begeleid door projectdirigent Wendy Barten en vrijwilligers van onze vereniging."

De lessen in het clubgebouw aan de Koninginneweg 7a te Lekkerkerk starten op 15 februari om 19.30 uur en duren telkens twee uur. Inschrijven kan tot 1 februari op 06-26886268 of via infio@muziekvereniginglekkerkerk.nl 

Goed voorbeeld
Zelf is Albert Brand een goed voorbeeld van een 'herintredende' muzikant. "In mijn jeugdjaren was ik lid van de muziekvereniging, maar eenmaal volwassen kwamen er andere dingen voor in de plaats bij mij. Op een gegeven moment pakte ik mijn muzikale hobby weer op en ging ik gitaar spelen. Ik miste echter na verloop van tijd een belangrijk aspect: het samen muziek maken. Ik besloot me dus weer aan te sluiten bij Muziekvereniging Lekkerkerk. Daar heb ik nooit spijt van gehad. Het geeft elke keer een kick om met elkaar tot iets moois te komen. De deelnemers aan onze cursus zullen hetzelfde ervaren."

Meedoen aan de cursus kost 100 euro. De vereniging zorgt voor een dirigent, begeleiding, muziekinstrumenten en alle andere zaken die nodig zijn om de deelnemers de juiste ervaring te bezorgen. De tien lessen worden afgesloten met een gezamenlijk optreden.
"Na de cursus mogen deelnemers vrijblijvend besluiten of ze het daar bij laten of lid willen worden van onze vereniging", zegt Albert Brand. "Mochten ze zich aansluiten bij onze club, dan kunnen ze er zeker van zijn dat ze in een warm nest terechtkomen. Wij houden niet alleen van muziek, maar ook van gezelligheid. De sfeer bij zowel onze harmonie, onze melody percussion band, het leerlingenorkest, G-orkest en De Lekkerkapel is top. Iedereen is welkom."

Jan Timmer