• Marcel Driesse in de winkel met een foto van vroeger tijden.
• Marcel Driesse in de winkel met een foto van vroeger tijden. Foto: Jan Timmer

Wijnkoperij Huub Oostendorp: al 40 jaar een begrip in de regio

Zakelijk

SCHOONHOVEN • Marcel Driesse is sinds kort volledig eigenaar van Wijnkoperij Huub Oostendorp. De naamgever van het bedrijf ging onlangs met pensioen.

“Ik was sinds 2019 al voor de helft eigenaar van de zaak”, vertelt Marcel Driesse. “Toen al was het de bedoeling dat Huub in 2023 de onderneming in zijn geheel aan me zou overdoen. Ik stemde daar enthousiast mee in, want ik voel me hier als een vis in het water.”

Huub Oostendorp runde zijn wijnkoperij in Schoonhoven precies veertig jaar en ontwikkelde het bedrijf in de loop der jaren tot een even gerenommeerde als toegankelijke winkel voor liefhebbers van goede wijn, malt-whiskey en speciaalbier. Aan Marcel Driesse en zijn medewerkers Radbout Both en Joris Vroegindeweij de uitdaging om die reputatie vast te houden en zo mogelijk nog verder te ontwikkelen. 

Rentree
Marcel Driesse had al een mooie carrière achter de rug toen hij in 2018 terugkeerde bij Wijnkoperij Huub Oostendorp, waar hij van 1998 tot 2004 al eens  had gewerkt.

“Huub bood me bij mijn rentree aan om mede-eigenaar te worden. Over dat aanbod hoefde ik niet lang na te denken: Op 1 januari 2019 trad de nieuwe constructie in werking.  Mijn enthousiasme had zeker ook te maken met mijn verleden. Ik kreeg al eens eerder de kans om zelfstandig een wijnbedrijf te runnen, maar durfde het destijds niet aan. Daar heb ik nadien jarenlang spijt van gehad. Toen Huub me zijn aanbod deed, kon ik mijn misser van destijds rechttrekken. Ik heb er geen seconde spijt van gehad. Dit is een hartstikke mooi bedrijf met een grote en prettige klantenkring. Wij bieden ze een diep en breed assortiment wijnen in alle prijsklassen en altijd voorzien van een goede prijs-kwaliteitverhouding. Vanaf een euro of vijf kun je hier al een prima wijn kopen. Daarnaast zorgen onze liefde voor en kennis van wijnen en whisky’s ervoor dat we elke klant van het juiste advies kunnen voorzien. Dat wordt gewaardeerd.”

Wijnkoperij Huub Oostendorp importeert veel van zijn wijnen zelf en heeft nauwe contacten met een reeks wijnhuizen in het buitenland. “Zo houden we de vinger aan de pols waar het de kwaliteit betreft”, legt Marcel Driesse uit. “We hebben ook een naam hoog te houden.”

Uniek winkelpand
Driesse en zijn medewerkers houden zich niet alleen bezig met hun zeer uitnodigende en unieke winkel in een monumentaal pand aan de Albrecht Beijlinggracht 44, aan de rand van het historische stadcentrum van Schoonhoven, hun bedrijf levert ook aan vele horecabedrijven in de regio, is het adres voor relatiegeschenken en beschikt over een eigen webwinkel onder de naam www.oostendorpwijnen.nl.

Vieren
Het 40-jarig jubileum wil Wijnkoperij Huub Oostendorp dit jaar op verschillende wijzen gaan vieren. Een wijnproeverij staat al op de rol voor komend voorjaar. Meer activiteiten volgen.

Ook is het bedrijf op zoek naar een parttime-medewerker voor in de winkel en een parttime chauffeur voor de bezorgdienst. Belangstellenden kunnen mailen naar info@oostendorpwijnen.nl.

Jan Timmer