• 't Regiokoor bij het zomeravondconcert in Lekkerkerk.
• 't Regiokoor bij het zomeravondconcert in Lekkerkerk. Foto: aangeleverd

Regiokoor geeft zilveren jubileumconcert

Algemeen

LEKKERKERK • ‘t Regiokoor bestond in 2021 25 jaar, maar dat kon vanwege corona niet gevierd worden. Dit wordt op zondagmiddag 12 februari ingehaald.

“Het wordt een vrolijke boel”, blikt voorzitter Bert Lammens vooruit op jubileumconcert in het Dorpshuis, voorheen Amicitia, in Lekkerkerk. “Voor de pauze klinken er mooie luisterliedjes en na de pauze is het meezingen geblazen met nummers als ‘Happy Days’, ‘Take Me Home, Country Roads’ en ‘Als de zon schijnt’. Door de leden gekozen uit het repertoire van de afgelopen 25 jaar.”

Het concert begint met een muzikale ode aan dirigent Robbert van Sterkenburg, die in 2021 op 56-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van het coronavirus. Hij had het koor gedurende 25 jaar ‘onder zijn hoede’. “Een zware klap voor het koor. Ter nagedachtenis aan hem klinkt er als eerbetoon een pianostuk”, geeft Lammens aan. “Inmiddels is Eric van Dalum alweer zo’n anderhalf jaar onze vaste dirigent. Geen onbekende in Lekkerkerk, want hij is ook al ruim een kwart eeuw dirigent van mannenkoor Zanglust, dat later dit jaar echter ophoudt te bestaan. Toen wij hem in 2021 benaderden reageerde hij meteen enthousiast. Natuurlijk was het van beide kanten even wennen, maar inmiddels in hij helemaal ‘ingeburgerd’.”

Pim en Stien van den Berg, Jenny Borsje (inmiddels overleden) en Pie en Kees de Boer stonden in 1996 in Lekkerkerk aan de wieg van het koor. “Het leek ze leuk om een ‘laagdrempelig’ koor te starten, bedoeld voor iedereen die graag zingt”, blikt Lammens terug. “En zo geschiedde. Aan dat karakter is in al die tijd overigens niets veranderd. Het gezellig samen zingen staat nog steeds bij ons voorop. Iedereen kan meedoen, ongeacht wel of geen ervaring. Je moet je ontspanning er in kunnen vinden.”

Het koor telt nu 90 leden uit de Krimpenerwaard en omstreken. Het zanggezelschap wordt begeleid door het vaste muzikale combo. “Woensdag is onze vaste, wekelijkse, repetitieavond. Belangstellenden zijn zeker welkom om eens te komen kijken en luisteren in het Dorpshuis.”

Het concert op zondag 12 februari begint om 14.00 uur. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn te bestellen bij Bert Lammens: 06-41323107/lamm0737@planet.nl. Info: www.regiokoor.nl.