• Op de foto met de burgemeester.
• Op de foto met de burgemeester. Foto: John Wijntjes

Burgemeester op de koffie bij jubilerend echtpaar Hastrich

Algemeen

SCHOONHOVEN • Burgemeester Pauline Bouvy-Koene kwam zaterdag in Schoonhoven op bezoek bij jubilerend echtpaar Hastrich. 

Arthur (86) en Krijna (82) Hastrich waren afgelopen week 60 jaar getrouwd. Reden voor de burgemeester om een kopje koffie te drinken met wat lekkers erbij en met het jubilerende echtpaar op de foto te gaan. “Het was heel gezellig”, blikt mevr. Hastrich terug op de heugelijke dag. 

Den Haag
Zij ontmoette haar man Arthur destijds in Scheveningen, waarna de vonk definitief oversloeg op vakantie in Spanje. “Ik kom zelf uit Rotterdam en Arthur uit Haarlem”, blikt ze terug. “We zijn na ons trouwen eerst in Den Haag gaan wonen, waar onze twee oudste kinderen geboren zijn. Omdat we middenin het centrum woonden, vonden we dat eigenlijk geen goede omgeving voor hen. We maakten verhuisplannen en wilden naar het Groene Hart. Daarbij kwamen we in Schoonhoven uit. Daar wonen we sinds 1966 met veel plezier en is ook ons derde kind geboren.”

Belvédère
Het huwelijksjubileum werd met kinderen en (7) kleinkinderen gevierd in hotel/restaurant Belvédère in Schoonhoven. “We hebben er gekegeld en heerlijk gedineerd. Het was een mooi samenzijn”, kijkt mevr. Hastrich dankbaar en tevreden terug.