Vitaal het nieuwe jaar in

regio • Bibliotheek Krimpenerwaard, Team Sportservice en Welzijn Krimpenerwaard helpen diegenen graag die het nieuwe jaar fit en gezond willen beginnen. De komende weken staan er enkele activiteiten gepland om de puntjes op de ‘i’ te zetten. Vrijdag 20 januari (11.00-13.00 uur) is er in de bibliotheek te Schoonhoven een workshop over gezonde en lokale voeding, inclusief een proeverijtje. Vrijdag 27 januari (9.00-11.00 uur) is er, eveneens in de bibliotheek te Schoonhoven, een workshop over bewegen in de eigen omgeving en het volwassensportfonds. Met voor de liefhebbers een fittest. Vanaf februari staat de leefstijlcursus ‘Voel je goed’ op het programma voor iedereen die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Deelname aan de workshops en de cursus is gratis. Voor meer informatie: taalhuis@debibliotheekkrimpenerwaard.nl of 0180-669999.


Lezing over Augustinus 

krimpen a/d ijssel • In De Wingerd, Populierenlaan 19A te Krimpen aan den IJssel, wordt donderdag 19 januari (20.00 uur) een lezing over Augustinus gegeven. De lezing wordt verzorgd door Kees Lafeber, spreker op het gebied van geschiedenis, literatuur, religie en filosofie. Hij gaat in op de betekenis van Augustinus voor ons denken van vandaag.

Nader toelichtend: “Augustinus (354-430) is ongetwijfeld de invloedrijkste kerkvader van het westerse christendom. De afgelopen jaren zijn veel van zijn werken weer in druk verschenen, vaak in een nieuwe vertaling, zodat een breed publiek er kennis van kan nemen. Men kan Augustinus benaderen als filosoof of als theoloog, maar meestal zijn die twee niet helemaal te scheiden. Zijn leven lang heeft hij geprobeerd het Griekse denken van zijn dagen te integreren in zijn religieuze visie. Hij stelde zich steeds de vraag: kan ik ook weten -rationeel kennen- wat ik geloof? Daarom gaat deze lezing onder andere over de verhouding tussen geloof en wetenschap, een onderwerp dat actueel is tot op de dag van vandaag.”