Nieuwjaarsconcert

haastrecht • Op uitnodiging van de Haastrechtse Kring geven harpiste Evelien Vaneysendeyk, trompettist Warre Dendievel en pianiste Kristien Devolder zondagmiddag 15 januari een nieuwjaarsconcert in de Hervormde Kerk van Haastrecht. Ze brengen een programma met werken van onder anderen F. Liszt, J. Pennequin, A. Zabel, J. Strauss en L. Armstrong. Aanvang om 14.00 uur. Toegangsprijs (inclusief pauzedrankje): 20 euro. Donateurs: 15 euro; jongeren tot 18 jaar gratis. Toegangsbewijzen zijn te reserveren op www.haastrechtsekring.nl.


Les in songwriting

krimpen a/d ijssel • Gitarist en songwriter Jan van Bijnen van Muziekschool Krimpen geeft dinsdag 17 januari van 19.00 tot 20.00 uur een gratis proefles ‘Songwriting’ in De Tuyter. De proefles is een voorproefje op een langere serie van tien lessen, waarin de deelnemers zelf en samen liedjes gaan schrijven. Iedereen, geoefend of niet, die het leuk vindt om met tekst en muziek bezig te zijn of hier graag meer over wil weten is welkom. Aanmelden kan op www.muziekschoolkrimpen.nl. 


Kunst in etalage

krimpen a/d ijssel • In de kunstetalage in winkelcentrum Crimpenhof in Krimpen a/d IJssel zijn van 25 januari tot 8 maart schilderijen te zien van Inge van Driel en Louise Piek. Inge heeft zich, na lange tijd figuratief te hebben gewerkt, de laatste 10 jaar toegelegd op het maken van abstract werk. Zij schildert voornamelijk met acryl op doek in een formaat van ongeveer 70 x 90 cm. Daarnaast maakt zij mozaïeken, aquarellen die realistisch van stijl zijn en potloodtekeningen met als onderwerp groente, fruit en lekkernijen. Louise schildert met acrylverf voornamelijk landschappen uit de Krimpenerwaard en omgeving. Meer recent legt zij allerlei onderwerpen, zoals bostaferelen, in klein werk vast. Zij werkte voorheen vooral abstract. Nu werkt zij realistisch. Met een lichte toets brengt zij de verf op het doek aan en tovert hiermee haar beelden tevoorschijn.