Afbeelding
Foto: aangeleverd

Weer historische plaatjes sparen bij Jumbo

Algemeen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Wegens succes op herhaling: de actie ‘Krimpen a/d IJssel, vroeger en nu’. Acht weken lang kunnen klanten van beide Jumbo-supermarkten in Krimpen, de Olm en de Korf, opnieuw sparen voor een serie van 174 plaatjes die een fraai overzicht geven van de geschiedenis van de IJsselgemeente. De fotostickers kunnen weer ingeplakt worden in een speciaal verzamelalbum.

“Vorig jaar hebben we deze actie voor het eerst gehouden”, vertelt Ernst Dijkman van het filiaal op de Olm. “Het was een knallend succes, compleet met ruilbeurzen om het album vol te krijgen. Een vervolg kon dus niet uitblijven. We gaan weer sparen en plakken!”

“Met deze actie in beide Jumbo’s willen we de rijke en boeiende geschiedenis van Krimpen op een laagdrempelige manier toegankelijk maken voor inwoners”, vult zijn collega Arnold de Jongste van de Korf aan.

Er is opnieuw samengewerkt met de Historische Kring Krimpen. Zij tekenden wederom voor de lezenswaardige teksten in het verzamelalbum en brachten de historische foto’s bijeen vanuit hun omvangrijke beeldarchief. De foto’s zijn omgezet in een serie van 174 plaatjes van verschillende historische plaatsen gebeurtenissen. Aan bod komen onder meer de renovatie van de grote kruising, de binnenvaart en de kerkelijke ontwikkeling in Krimpen.

“Voor alle onderwerpen in het boek zijn er plaatjes gemaakt, in de vorm van fotostickers”, legt Ernst Dijkman uit. “In het verzamelalbum is bij ieder onderwerp een inleiding te lezen. Ook bij ieder te plakken plaatje staat er een korte beschrijving. De fraaie vormgeving van het album en de harde kaft maken dit verzamelboek weer tot een zeer gewild item dat ongetwijfeld een plek in vele boekenkasten gaat krijgen.”

De actie ‘Krimpen aan den IJssel, vroeger en nu’ start op woensdag 11 januari. Vanaf dat moment ontvangen klanten van beide Jumbo’s bij iedere besteding van 10 euro aan boodschappen een gratis setje met plaatjes. Een eerste stickerzakje krijgen Krimpenaren voorafgaand al in de brievenbus. Het verzamelalbum ontvangen klanten bij 25 euro aan boodschappen. De actie loopt tot en met 7 maart.

Als aftrap van de actie hebben beide Jumbo-ondernemers een bijpassend filmpje opgenomen. Gehuld in historische kledij, geleend van het naaiatelier van het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek, laten ze zien hoe het bezorgen aan huis in vroeger tijden ging. “Compleet met bakfietsen en in zwart-wit beeld. Te zien op onze Facebookpagina’s”, sluit Arnold de Jongste af.