'Geen grote incidenten met Oud en Nieuw'

regio • De jaarwisseling heeft in de Veiligheidsregio Hollands Midden veel inzet van de hulpdiensten gevraagd: ‘Het was een drukke nacht, die echter wel beheersbaar en zonder grote incidenten is verlopen’.

In de gemeente Krimpenerwaard kwamen er bij de brandweer zes meldingen binnen van vooral kleine (afval)branden. Eén melding betrof een woningbrand, een andere melding een vuurwerkexplosie op een aanlegsteiger met brand tot gevolg. Bij de politie kwam er één ‘jaarwisselinggerelateerd’ incident binnen (ten opzichte van acht afgelopen jaar). Er is voor zover bekend door hulpverleners in de Veiligheidsregio Hollands Midden geen aangifte gedaan: ‘Over het algemeen hebben zij hun werkzaamheden veilig kunnen uitvoeren'.
De politie-inzet in de Veiligheidsregio kende ook geen grote incidenten: ‘In totaal zijn er 41 personen in behandeling genomen, die in verband kunnen worden gebracht met de jaarwisseling. Onder hen negentien slachtoffers, die zijn behandeld met vuurwerkletsel. Er zijn zes personen in behandeling genomen na letsel door vechtpartijen en is er één persoon behandeld na een ongeval in het verkeer. Tenslotte waren er twaalf slachtoffers van dronkenschap en vier personen met drugsgerelateerde klachten’.
Ook de jaarwisseling in Krimpen aan den IJssel verliep relatief rustig, meldt de brandweer. Er kwamen in totaal in totaal vijf meldingen binnen van container- en afvalbrandjes. Ook ging er een schutting aan de Duindoorn in vlammen op. Grote incidenten bleven uit en daarmee was het volgens de brandweer een 'beheersbare jaarwisseling'.