Brandweer spreekt van rustige jaarwisseling

krimpen a/d ijssel • De jaarwisseling in Krimpen aan den IJssel is rustig verlopen. Dat meldt de plaatselijke brandweer. De brandweer werd op oudejaarsavond en in de nieuwjaarsnacht gealarmeerd voor in totaal vijf meldingen, zoals container- en afvalbrandjes. Ook ging er een schutting aan de Duindoorn in vlammen op. Grote incidenten bleven uit en daarmee was het volgens de brandweer een beheersbare jaarwisseling.


Concert Colori Ensemble in IJsseldijkkerk

krimpen a/d ijssel • Stichting IJsseldijkkerkconcerten opent het nieuwe jaar op zaterdag 14 januari met een concert van het Colori Ensemble, bestaande uit: Rianne Jongsma (fluit), Wilma Jongsma (hobo), Arjan Jongsma (marima) en Frans Douwe Slot (piano). In deze combinatie van instrumenten brengen zij een programma ‘Rondom de Hollandse Chopin’. Het gaat om een onbekende Zeeuwse componist die preludes schreef. Daaromheen vertolkt het ensemble de bekende ‘Holbergsuite’ van Edward Grieg, de ‘Pavane pour une infante défunte’ en ‘Ma Mère l’Oye’ van Maurice Ravel en tenslotte ‘Symfonische Dansen’ van Serge Rachmaninov. 

Het concert in de IJsseldijkkerk in Krimpen aan den IJssel begint om 20.00 uur. Kaarten à 15 euro (incl. consumpties) zijn te bestellen via de website www.ijsseldijkkerkconcerten.nl of telefonisch op (0180) 512856.