woensdag 4 januari

Repair- en digicafé
13:00-16:00 Krimpen a/d IJssel, de Vijverhoek, Lage Vijver 2. Iedere eerste woensdag van de maand is het repaircafé nu samen met het digicafé open in de Vijverhoek. Men kan er terecht met kapotte spullen en digitale vragen.

LEGO Bouwdag in Theater Concordia
14:00-17:00 Haastrecht, Theater Concordia. In de kerstvakantie is er weer een LEGO Bouwdag in Theater Concordia. Tussen 14.00 en 17.00 uur zijn kinderen welkom om met een bijna oneindige hoeveelheid LEGO te bouwen. Voor het mooiste bouwwerk is er een prijs. Kaarten (à 6,50 euro) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

donderdag 5 januari

Digitaal Café Schoonhoven
10:00-11:00 Schoonhoven, bibliotheek, Spoorstraat 3A. Digitaal Café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.

Historisch Café
13.30-16.00 Haastrecht, Theater Concordia. Elke eerste donderdagmiddag van de maand organiseert de Historische Vereniging Haastrecht een Historisch Café. De vereniging wil graag de inwoners van Haastrecht in de gelegenheid stellen om kennis te maken met de vereniging en eventueel ter plaatse vragen te stellen of hun verhaal te doen. Er zijn historische boeken, documenten en/of foto’s aanwezig.

Repair Café in Theater Concordia
13:30-16:00 Haastrecht, Theater Concordia. Iedereen is welkom om met hun kapotte spullen naar Theater Concordia te komen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde te maken. Ook WelZijn Krimpenerwaard is vertegenwoordigd met de Formulierenfabriek voor inwoners die hulp en ondersteuning kunnen gebruiken bij het invullen van (digitale) formulieren. Tenslotte is de Historische Vereniging Haastrecht present.

vrijdag 6 januari

Historisch café in de bibliotheek
14:00-16:00 Krimpen a/d Lek, bibliotheek. De Historische Vereniging Crempene is weer aanwezig in de bibliotheek in het Cultuurhuis op de eerste vrijdagmiddag van de maand. Wie vragen heeft over de geschiedenis van Krimpen aan de Lek kan hier terecht. Ook als men fotomateriaal zoekt of heeft uit de historie van het dorp. Deze keer is het ook de laatste kans om de expositie ‘Muziek- en zangverenigingen uit Krimpen aan de Lek’ te bekijken.

Nieuwjaarsshow Het Kwartier: 'Back to the sixties'
20:30 Stolwijk, Het Kwartier. Het Kwartier in Stolwijk houdt haar nieuwjaarsshow. Vanaf 20.30 uur ligt de rode loper uit voor iedereen die het ontmoetingscentrum een warm hart toedraagt: sympathisanten, verenigingen en Kwartiermakers. De toegang is gratis, evenals het eerste glas bubbels. Voor de muzikale omlijsting is 'Young Ones Forever' verantwoordelijk. Zij brengen een ode aan Cliff Richard and the Shadows met nummers uit de jaren zestig en zeventig.

zaterdag 7 januari

Nieuwjaarsfeest
21:30 Ammerstol, Het Gebouw, Lekdijk 75. Cultureel Café Ammerstol houdt een nieuwjaarsfeest, met optreden van partyband Hype. Entree: 7,50 euro.

zondag 8 januari

Nieuwjaarsconcert
14:00 Lekkerkerk, Dorpshuis (voorheen Amicitia). Accordeonvereniging ‘Accordeonata’ verzorgt een nieuwjaarsconcert. In de pauze zijn er loten te koop. Na het tweede deel van het concert worden er winterse prijzen verloot.

Nieuwjaarsbijeenkomst Concordia
15:00 Haastrecht, Grand Café Concordia. Het bestuur van Theater Concordia en de beheerders van het Grand Café willen graag het nieuwe jaar inluiden met alle vrijwilligers van Concordia en Haastrechtenaren. Daartoe is er een nieuwjaarsbijeenkomst in het Grand Café Concordia. De middag wordt opgeluisterd door de band Drie Vierkante Meter.

maandag 9 januari

Klaverjassen
19:30 Bergambacht, De Waard. Nieuwe kaartavond bij klaverjasclub De Waard. De uitslag van de vorige speelavond: 1. José van Schoonhoven, 5328 punten; 2. Dirk van Tol, 5147 punten; 3. Ineke Zwijnenburg, 5120 punten. Ook nieuwe belangstellenden zijn welkom; de kaarters komen iedere maandag om 19.30 uur bijeen in De Waard te Bergambacht.

dinsdag 10 januari

Digitaal Café Krimpen aan de Lek
13:30-14:30 Krimpen a/d Lek, bibliotheek, De Markt 201. Digitaal Café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.

Digitaal Café Ammerstol
14:30-15:30 Ammerstol, bibliotheek, Den Hoeff 49. Digitaal Café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.

woensdag 11 januari

Poppenvoorstelling Maaike Kaptein
15:30 Krimpen a/d IJssel, bibliotheek. Poppenspeelster Maaike Kaptein is weer te gast in de bibliotheek, dit keer in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Zij verzorgt een voorstelling voor de allerkleinsten van 2 tot 5 jaar. De toegang is gratis. Aanmelden op www.bibliotheekaandenijssel.nl/voorlezeniseenfeest.

donderdag 12 januari

Film ‘Elvis’ (2022) in De Tuyter
20:00 Krimpen a/d IJssel, Theater De Tuyter, Nachtegaalstraat 8 .'The Man. The Legend. The King of Rock & Roll.' Elvis Presley is musicus, die niet alleen omringd wordt door zijn vele fans, maar ook door zijn eigen manager. Deze Tom Parker is een raadselachtige man die veel alledaagse zaken uit het leven van Elvis beheert. Deze film volgt hun gecompliceerde relatie over een periode van twintig jaar, vanaf de opkomst van Elvis’ sterrendom tot aan het verlies van de onschuld aan Amerika. Met in de hoofdrollen Tom Hanks, Austin Butler en Olivia de Jonge. Tickets: 5 euro via www.uitagendakrimpen.nl.

zaterdag 14 januari

Nieuwjaarsconcert Concordia
20:00 Krimpen a/d IJssel, De Tuyter. Het orkest van muziekvereniging Concordia luidt het nieuwe jaar in met een nieuwjaarsconcert. Het orkest geeft voor het eerst een concert onder leiding van de onlangs aangestelde nieuwe dirigent Mark van Mil.

zondag 15 januari

Filmmiddag in Theater Concordia
15:00 Haastrecht, Theater Concordia. Concordia Filmmiddag met dit keer de animatiefilm ‘Minuscule 2: Het tropisch avontuur’ (2019). Als het tijd is om de wintervoorraden aan te vullen, merkt niemand dat een lieveheersbeestje vastzit in een pakket voor… de Caraïben! Het Rescue Team komt in actie, en zo belanden mier, spin en lieveheersbeestje aan de andere kant van de wereld. Maar komt hun hulp nog op tijd? De film draait in Theater Concordia op groot scherm. Kaarten (à 6,50 euro) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

maandag 16 januari

Veilig Online Bankieren
10:00-12:00 Lekkerkerk, bibliotheek, Talmastraat 1. Gratis bijeenkomst waarin verteld wordt hoe internetcriminelen te werk gaan en hoe je kunt voorkomen dat je daarvan de dupe wordt. Hoe voorkom je online fraude of diefstal van je financiële gegevens? Hoe kun je zo veilig mogelijk bankieren? Waar moet je op letten en wat moet je wel/niet doen. De bijeenkomst is gratis en wordt verzorgd door Zuyderleven Groep RegioBank Lekkerkerk i.s.m. WelZijn Krimpenerwaard en de Bibliotheek Krimpenerwaard. Vanaf 9.45 uur staat de koffie klaar. Graag vooraf aanmelden via: info@welzijnkrimpenerwaard.com of tel.: 085-0662370.

Digitaal Café Bergambacht
15:00-16:00 Bergambacht, bibliotheek, Pleinstraat 4. Digitaal Café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.

donderdag 19 januari

Digitaal Café Lekkerkerk
10:00-11:00 Lekkerkerk, bibliotheek, Talmastraat 1. Digitaal Café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.

Lezing over Augustinus
20:00 Krimpen a/d IJssel, De Wingerd, Populierenlaan 90A. Kees Lafeber houdt een lezing over Augustinus, de kerkvader die zich onder andere bezighield met het nog steeds actuele onderwerp: de verhouding tussen geloof en wetenschap. Iedereen is welkom.







vrijdag 20 januari

Pubquiz in Theater De Tuyter
20:00 Krimpen a/d IJssel, Theater De Tuyter, Nachtegaalstraat 8.De vele rondes met verschillende soorten vragen, maken de quiz toegankelijk voor iedereen. Een teamticket is voor 4-6 personen. Te boeken in combinatie met een Pubquiz-arrangement. Teamticket: 12,50 euro via www.uitagendakrimpen.nl.

zaterdag 21 januari

Ocobar speelt Eric Clapton - Wonderful Tonight
20:00 Krimpen a/d IJssel, Theater De Tuyter, Nachtegaalstraat 8.De muziek van Eric Clapton zit diep in het DNA van de heren van Ocobar. Clapton speelt in 1963 bij The Yardbirds, het jaar waarin Cok van Vuuren, de virtuoze gitarist van Ocobar, wordt geboren. Clapton is zijn muzikale held en grote voorbeeld. Er wordt gelachen en gespeeld.Van Cream naar de MTV Unplugged-sessie. Claptons mooiste songs zoals Tears in Heaven, Layla, Crossroads, Lay Down Sally met de sound van Ocobar. Tickets: 15 euro via www.uitagendakrimpen.nl.

Een ode aan Ramses Shaffy in Het Kwartier
20:30 Stolwijk, Het Kwartier.Met het programma ‘Ik blijf hier’ brengt Niels van der Gulik een ode aan het repertoire van Ramses Shaffy, vergezeld van drie topmuzikanten. De bekende nummers van Shaffy komen in deze theatervoorstelling weer volledig tot leven. Het optreden in Het Kwartier vindt plaats op zaterdag 21 januari en begint om 20.30 uur. Tickets à 17,50 euro zijn te reserveren via de website www.hetkwartierstolwijk.nl.

maandag 23 januari

Veilig Online Bankieren
10:00-12:00 Lekkerkerk, bibliotheek, Talmastraat 1.Gratis bijeenkomst waarin verteld wordt hoe internetcriminelen te werk gaan en hoe je kunt voorkomen dat je daarvan de dupe wordt. Hoe voorkom je online fraude of diefstal van je financiële gegevens? Hoe kun je zo veilig mogelijk bankieren? Waar moet je op letten en wat moet je wel/niet doen. De bijeenkomst is gratis en wordt verzorgd door Zuyderleven Groep RegioBank Lekkerkerk i.s.m. WelZijn Krimpenerwaard en de Bibliotheek Krimpenerwaard. Vanaf 9.45 uur staat de koffie klaar. Graag vooraf aanmelden via: info@welzijnkrimpenerwaard.com of tel.: 085-0662370.

dinsdag 24 januari

Peuterpret
10:30 Krimpen a/d IJssel, Speelotheek Reuzekeus in De Tuyter.Deze editie van Peuterpret wordt extra feestelijk, want ze staat helemaal in het teken van de Nationale Voorleesdagen. BoekStartcoach Elly leest niet alleen voor aan peuters van 1,5 tot 2,5 jaar. Ze gaat ook zingen, bewegen en geluidjes maken. Of ze doet een spelletje met plaatjes uit het boek. En ze vertelt hoe leuk digitale media kan zijn. Aanmelden is niet nodig. Info: www.bibliotheekaandenijssel.nl.

woensdag 25 januari

Voorleesfeestje
14:00-16:00 Krimpen a/d IJssel, bibliotheek in De Tuyter. Voorleesfeestje in samenwerking met de VoorleesExpress aan den IJssel. Vanaf 14.00 uur wordt er in verschillende talen voorlezen aan kinderen: Oekraïens, Turks, Farsi, Arabisch, Pools en Nederlands. Om 15.30 uur komen de bekende kinderboekenschrijvers/illustratoren Ingrid en Dieter Schubert interactief voorlezen aan kinderen tot 8 jaar. Het is niet zomaar voorlezen, maar ze maken er een hele ‘show’ van met grapjes, tekeningen en gesprekjes. En misschien wordt er ook nog wel geknutseld. Het voorleesfeestje is gratis. De activiteit meertalig voorlezen heeft een vrije inloop, voor het voorlezen door de Schuberts zijn er beperkte plekken, aanmelden op www.bibliotheekaandenijssel.nl/voorlezeniseenfeest.

Bingo Cultuurhuis
19:30 Krimpen a/d Lek, Cultuurhuis.De bingoavond bestaat uit tien rondes. Een bingoboekje kost 11,50 euro en is online verkrijgbaar via www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

zaterdag 28 januari

Poppentheater Dubbele Jan speelt 'Vies feestje'
10:30 Krimpen a/d Lek, Cultuurhuis.De Bibliotheek Krimpenerwaard en het Cultuurhuis staan stil bij de Nationale Voorleesdagen 2023 met het bekende poppentheater Dubbele Jan met de vrolijke voorstelling 'Vies Feestje'. Gebaseerd op het prentenboek 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje'. Kaarten kosten 5 euro en zijn online verkrijgbaar via www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Shaky Ground in De Tuyter
20:30 Krimpen a/d IJssel, Theater De Tuyter, Nachtegaalstraat 8.Stilstaan is geen optie; Shaky zet je in beweging. Zelfs bij mensen die niet weten dat ze dansen leuk vinden. En… mensen die de band kennen weten hoe blij je ervan wordt. Vette versies van krakers uit de 70ties, 80ties en 90ties. Breed bekend, leuk, lekker en gruwelijk dansbaar. Tickets: 17,50 euro via www.uitagendakrimpen.nl.

Aftrap 'Stem van de Waard' in Het Kwartier
20:30 Stolwijk, Het Kwartier. De talentenjacht ‘Stem van de Waard’ krijgt haar aftrap in Het Kwartier. Dit evenement, georganiseerd door de samenwerkende theaters Concordia, Cultuurhuis Krimpen en Het Kwartier en met steun van Cultuurstation Schoonhoven en RTV Krimpenerwaard, kent 24 deelnemers uit de regio die na een selectie zijn overgebleven en de strijd met elkaar aangaan. Naast Stolwijk zijn er ook voorrondes in Krimpen aan de Lek (4 februari) en Haastrecht (11 februari). Vervolgens zijn er twee halve finales (’battles’) in Haastrecht en Krimpen, waarna de finale weer in Het Kwartier plaatsvindt op 15 april (met live muziek). Tickets voor de eerste voorronde in Het Kwartier zijn te reserveren via de website www.hetkwartierstolwijk.nl. Info: www.stemvandewaard.nl.

zondag 29 januari

Snertwandeling Haastrecht/Vlist
10:30 Haastrecht/Vlist, start op het Concordiaplein in Haastrecht.Wandelen en Fietsen Krimpenerwaard organiseert onder begeleiding van gids Maurice Kruk een wandeling door het landschap van Haastrecht en Vlist. Kruk vertelt o.a. over de historie en over de planten en dieren die er leven. Halverwege de wandeling wordt een 'snertlunch' genuttigd bij de Vlisterstee in Vlist. Start is om 10.30 uur vanaf het Concordiaplein in Haastrecht. De kosten bedragen 22 euro (incl. lunch). Aanmelden op www.abeloffice.nl.

Muziek op zondagmiddag: Peter Dons
15:00 Krimpen a/d Lek, Cultuurhuis.Back to the 60’s met Peter Dons, een nieuw programma vol met muziek uit de jaren 1960-1969. Herman Hermit’s, The Beatles, Cliff Richard, Neil Diamond etc. Alle hits uit die roerige jaren zestig passeren de revue. Kaarten kosten 5 euro en zijn online verkrijgbaar via www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

donderdag 2 februari

Digitaal café Schoonhoven
10:00-11:00 Schoonhoven, bibliotheek, Spoorstraat 3A.Digitaal Café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.

dinsdag 14 februari

Digitaal Café Krimpen aan de Lek
13:30-14:30 Krimpen a/d Lek, bibliotheek, De Markt 201.Digitaal Café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.

Digitaal Café Ammerstol
14:30-15:30 Ammerstol, bibliotheek, Den Hoeff 49.Digitaal Café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.