• Piet Snel met het fotoboek.
• Piet Snel met het fotoboek.

Piet Snel presenteert fotoboek over Stolwijk

Algemeen

STOLWIJK • Piet Snel is al zijn hele leven creatief bezig geweest. Na jarenlang een reclamebureau gerund te hebben, verkocht hij deze. Nu geniet hij van zijn pensioen, maar stilzitten is er voor Snel niet bij. Hij vult zijn dagen met schilderen, schrijven en foto’s maken tijdens zijn dagelijkse wandelingen. Dit resulteerde in zijn derde fotoboek van Stolwijk.

Het eerste fotoboek ‘De Bovenkerk Beleving’ staat vol foto’s van de Bovenkerkseweg, de weg waar Snel al meer dan een halve eeuw woont. “Ik houd van deze weg,” legt Snel uit. “Ik wandel hier meerdere keren per dag: in elk seizoen, op elk uur van de dag.” 

Snel begon met foto’s maken van alles wat hij tegenkwam op de weg. In de eerste instantie maakte hij een fotoboek voor zichzelf. “Daarna werden ook buren enthousiast. Ik heb het verkocht aan buren en boeren hier aan de weg.”

Landelijk
Het tweede boek werd een boek met foto’s van ‘heel Stolwijk’. Ook daar werd enthousiast op gereageerd. “Stolwijk is een landelijk dorp met prachtige vergezichten. Mensen konden zich inschrijven voor het boek, maar uiteindelijk bleek dat de prijs wat aan de hoge kant uitviel. Dat was jammer, niet iedereen kon dat betalen.”

Dus besloot Snel om te werken aan een nieuw boek, een alternatief voor het vorige: “Mensen vinden het mooi om zo’n fotoboek te hebben. Veel Stolwijkers komen hier ’s zondags wandelen; het maakt de foto’s voor mensen herkenbaar,” zegt hij erover. 

De foto’s schetsen een beeld van de verschillende kanten van het dorp. “Ik heb foto’s van de natuur gemaakt, maar ook van de nieuwbouw en de paar monumenten die er in Stolwijk zijn.”

Vergelijken
In het nieuwe boek zijn meer dan 400 foto’s te zien, voorzien van 145 teksten, gebundeld in een luxe harde kaft. “De teksten gaan over de actualiteit van Stolwijk. Gezien mijn leeftijd kan ik het goed vergelijken met hoe het vroeger was. De teksten verduidelijken de foto’s.”

Het boek kan besteld worden via p.snel@telfort.nl

Hester Hage