• Rob Geleijnse: 'Altijd al voor een sportbond willen werken.'
• Rob Geleijnse: 'Altijd al voor een sportbond willen werken.' Foto: Jan Timmer

Lekkerkerker Rob Geleijnse nieuwe directeur Judo Bond

Algemeen

LEKKERKERK • Lekkerkerker Rob Geleijnse is per 1 januari directeur van Judo Bond Nederland (JBN). ‘Deze kans kon ik niet laten lopen’.

Denk niet dat Geleijnse zelf judoka is of is geweest. “Nee, Ik ben opgegroeid in het badminton. Het heeft me geleerd hoe je kunt samenwerken om tot resultaat te komen, hoe je om moet gaan met winst en verlies. En het bracht me respect bij voor anderen, net als discipline, weerbaarheid en sociale vaardigheden. Allemaal zaken die met name ook in het judo belangrijk zijn en ervoor zorgen dat sportbeoefening in zowel de top als in de breedte enorm veel goeds brengt.”

Enthousiast
In zijn rol als directeur van de JBN wacht Geleijnse de taak om gezamenlijk belangstellenden enthousiast te maken voor judo, aikido en jiujitsu. Daarnaast om de band met verenigingen verder te verstevigen, goede financiële resultaten te boeken en een voor iedereen aantrekkelijke sfeer te creëren.

“De komende periode ga ik me intensief verdiepen in de budowereld, gesprekken voeren over wat er speelt, hoe zaken ontwikkeld kunnen worden en welke plannen er liggen. En uiteraard zal ik mijn gezicht laten zien in het veld en kennismaken met al die mensen binnen onze sport. Daar verheug ik me enorm op. Ik wil horen wat er leeft en wat ik kan bijdragen.”

Jeugd
Naast een grote bestuurlijke vernieuwing is één van de speerpunten het binnenhalen en vasthouden van jeugd. Geleijnse: “De JBN heeft relatief veel jonge budoka, maar ervaart tegelijkertijd ook dat een flink deel daarvan eenmaal op tienerleeftijd stopt. De centrale vraag is: hoe kun je ze binden?”

Rob Geleijnse (42) studeerde in zijn jonge jaren Media & Informatiemanagement en begon op 22-jarige leeftijd aan zijn eerste job als eindredacteur van Planet Internet. “Een leerzame baan te midden van behoorlijk eigenwijze internetjournalisten, zegt hij met een glimlach. “Ik deed er meteen veel ervaring in op hoe met weerstand om te gaan en samen te werken aan een goed product.” 

Management
Na drie jaar verkaste Geleijnse naar PostNL, waar hij een managementrol ging vervullen. Vijf jaar later ging hij een nieuwe uitdaging aan bij Eneco, waar hij in diverse aansturende rollen actief was. Vervolgens werkte hij bij de in de zorg actieve vereniging VZVZ, en branchevereniging voor makelaars VBO - waar hij vooral actief was in marketing en ledenmanagement en ervoer hoe mooi het is om met leden in contact te staan.

Na 3,5 jaar stapte Geleijnse over naar automotive-brancheorganisatie Bovag, waar hij tot voor kort een leidinggevende functie had in sales, accountmanagement en marketing. 

“Maar toen kwam de vacature bij de JBN voorbij. Ik heb er mijn hele werkzame leven van gedroomd om ooit in een leidinggevende rol bij een sportbond te werken en toen kwam ineens die kans. Ik besloot mijn hart te volgen en te solliciteren. Mijn enthousiasme, sociale vaardigheden en professionele kwaliteiten hebben het bestuur van JBN naar ik denk ervan overtuigd dat ze met mij in zee moesten gaan. Dat positieve gevoel is wederzijds. ik heb enorm veel zin in deze baan.”

Jan Timmer